skipToContentskipToFooter

Aandacht en waardering voor het chauffeursvak

13-12-2023 Op initiatief van diverse werkgevers- en werknemersorganisaties staat donderdag 14 december in het teken van de vrachtautochauffeur. Bedrijven zetten op deze speciale dag chauffeurs van onder meer distributiecentra, transportbedrijven, supermarkten en benzinestations in het zonnetje.

Met de Dag van de Vrachtwagenchauffeur willen de samenwerkende organisaties de aantrekkingskracht van het chauffeursvak en de waardering hiervoor vergroten. Veel ondernemers hebben zich al opgegeven via de website en doen mee met leuke acties. Chauffeurs krijgen bijvoorbeeld een warm welkom met een kopje koffie met wat lekkers, een ontbijtje, een snack, goodiebag of ander leuk presentje zoals een persoonlijke bedankkaart met de namen van de mensen van het laad- of losadres.

Chauffeurstekort

Deze waardering is nodig, want er is een tekort aan chauffeurs. De toegenomen vraag naar vervoer en een vergrijzende chauffeurspopulatie zijn daar de belangrijkste oorzaken van. Het regelmatig blijk geven van waardering maakt het chauffeursvak aantrekkelijker en draagt ook bij aan het behouden van mensen voor dit beroep.

IRU Diploma of Honour

Een ander mooi voorbeeld van waardering is het IRU Diploma of Honour. Deze onderscheiding reikt de internationale wegvervoersorganisatie IRU ieder jaar uit aan chauffeurs die actief zijn in nationaal of internationaal wegvervoer. Om voor het erediploma in aanmerking te komen, moeten chauffeurs aan een aantal voorwaarden voldoen.

In december krijgen 25 vrachtautochauffeurs van leden van evofenedex het diploma uitgereikt. Jij kan in 2024 ook jouw chauffeur(s) aanmelden; houd hiervoor onze nieuwsberichten in de gaten. Meestal start de inschrijving begin juli.