skipToContentskipToFooter

Egyptische overheid test ACI voor luchtvracht

17-05-2022 Het bedrijf CargoX en de Egyptische overheid zijn op 15 mei 2022 begonnen met het testen van het nieuwe aangiftesysteem Advance Cargo Information (ACI) voor luchtvrachtzendingen naar Egypte. Dit heeft belangrijke administratieve gevolgen voor bedrijven die zakendoen met Egypte.

Het nieuwe aangiftesysteem ACI wordt momenteel getest. Exporteurs die gebruikmaken van luchtvrachtvervoer naar Egypte, kunnen de verzenddocumenten en ladinggegevens al via het blockchainplatform CargoX invoeren in ACI. Hierdoor kunnen zij alvast wennen aan het nieuwe aangiftesysteem. Maar tot 1 oktober mogen zij ook nog op de oude manier aangifte doen.

Verplichte aangifte via ACI

Aangifte via ACI is sinds 1 oktober 2021 al verplicht voor alle importzendingen die via zeehavens in Egypte binnenkomen. Deze verplichting wordt nu uitgebreid naar luchtvrachtzendingen per 1 oktober 2022, lees ook dit bericht. Op deze website vind je meer informatie over de registratie en verificatie van buitenlandse exporteurs in CargoX. Wil je meer wil weten over ACI, bekijk dan de antwoorden op veelgestelde vragen.