skipToContentskipToFooter

AP gaat steviger inzetten op handhaving privacywet

17-05-2019 De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gaat dit jaar steviger inzetten op handhaving van de privacywet die vorig jaar is ingegaan. In 2018 lag de nadruk op voorlichting en uitleg. Inmiddels worden organisaties volgens de Autoriteit geacht bekend te zijn met de nieuwe wet.

Afgelopen jaar zijn wij regelmatig door leden benaderd met vragen over de nieuwe privacywetgeving, kortweg AVG. Hoewel de wet inmiddels een jaar van kracht is, blijkt dat nog veel lidbedrijven hun administratie van persoonsgegevens nog niet in orde hebben. In het jaarverslag van de Autoriteit staat dat de organisatie in 2019 meer gaat inzetten op controle en dat er meer werk gemaakt wordt van klachten. Met het oog daarop bieden we onze leden de mogelijkheid om met een forse korting gebruik te maken van het online AVG-programma van de Stichting AVG voor verenigingen. Met de hulp van dit programma is het eenvoudig om aan alle wettelijke verplichtingen te voldoen.

Voorkom boetes

Voorkom boetes, door gebruik te maken van het online AVG-programma. Binnen enkele uren ga je er doorheen. Speciaal voor de leden hebben we een korting van 50 procent afgesproken voor gebruik van het programma. Met de kortingscode EVOFENEDEXAVG50 kost het maar de helft. Het online-programma is eenvoudig te begrijpen en gemakkelijk in het gebruik. Een voordeel voor alle mkb-bedrijven die niet over de tijd en expertise beschikken om zelfstandig aan alle eisen van de AVG te voldoen. Deelname aan het programma hoeft niet duur te zijn. Zo bedragen de kosten voor een mkb-bedrijf met minder dan tien werknemers 200 euro (inclusief ledenkorting).

Hulp nodig?

Voor wie er tegenop ziet het online AVG-programma door te lopen is er goed nieuws: een invulhulp-workshop. Dan is binnen één dagdeel de klus geklaard. Duizenden verenigingen, organisaties, bedrijven hebben hier al voor gekozen. Zij zijn al klaar en hebben geen stress meer. Samen met een AVG-expert wordt het online AVG-programma doorgenomen en vul je alles in voor de eigen organisatie. Riskeer geen boetes of reputatieschade. Meld je vandaag nog aan voor een sessie in de buurt. De workshops worden uitgevoerd door ‘Versterking’.

Stichting AVG voor Verenigingen

De Stichting AVG voor Verenigingen breng kennis, kunde en ervaringen van aangesloten verenigingen bij elkaar, om die daarna met alle deelnemers te delen. Zo is ook het AVG-programma ontstaan: met inbreng van specialisten bij verenigingen. Zij kennen als geen ander hun leden: beroepsbeoefenaren, bedrijven en organisaties. Op een relatief eenvoudige wijze kunnen leden die deelnemen aan het programma hun organisatie AVG- proof maken en dit met een forse korting!