skipToContentskipToFooter

Erkenning voor 45 jaar douane-vakmanschap en bruggen slaan

14-01-2022 Gisteren heeft ‘onze Jos’, scheidend voorzitter van de Raad voor Internationale Handel, van directeur-generaal Nanette van Schelven van de douane het erecertificaat Diplôme d’honneur ontvangen. Dit gebeurde voor hem totaal onverwacht op zijn privé-adres, tijdens zijn laatste raadsvergadering die verder digitaal verliep.

Aan de hand van het door de Wereld Douane Organisatie gekozen thema ‘building ecosystems and trust’ worden wereldwijd erecertificaten uitgereikt aan douaneambtenaren die zich hebben onderscheiden en (in)direct invulling hebben gegeven aan het thema. De onderscheiding was op voordracht van Steven Lak, voorzitter van evofenedex.

Jos Bakker was eerst namens Philips en later namens NXP 16 jaar lang voorzitter van de Raad voor Internationale Handel. Hij zette zich op talloze manieren in voor het douane-vakmanschap in diverse Nederlandse en Europese gremia en opleidingen.

Jos werd in het bijzonder geprezen voor zijn expertise en verbindende wijze van opereren in onder andere het Overleg Douane Bedrijfsleven. Namens de hele vereniging ontving Jos Bakker in december 2021 van het algemeen bestuur het Bronzen Blazoen.