skipToContentskipToFooter

Webinar informeert bedrijven die handel drijven met VK

17-11-2021 Brexit, het Border Operating Model en de Brexit Adjustment Reserve: allemaal ontwikkelingen waar bedrijven die handel drijven met het Verenigd Koninkrijk mee te maken hebben en waar ze alert op moeten blijven. Daarom organiseert evofenedex samen met andere partijen op 26 november een webinar over de laatste ontwikkelingen.

Stilzitten in relatie tot de brexit is er voor bedrijven niet bij. Gisteren verscheen dit inhoudelijke artikel in onze kennisnieuwsbrief over de komende veranderingen in het Border Operating Model (BOM). Daarnaast lezen we dagelijks in het nieuws over de handelsrelatie tussen het Verenigd Koninkrijk, Nederland en de Europese Unie. Hoog tijd daarom om met experts en leden van evofenedex informatie uit te wisselen over de actuele ontwikkelingen. Daarom organiseert evofenedex samen met andere partijen een webinar over de laatste ontwikkelingen rond de brexit.

Border Operating Model

Bij het webinar komt natuurlijk het BOM aan de orde, waarvan de volgende fase op 1 januari 2022 ingaat. Ook de Brexit Adjustment Reserve (BAR) is een belangrijk onderwerp. De BAR voorziet in een financiële tegemoetkoming voor ondernemers die extra kosten hebben moeten maken bij hun voorbereiding op de brexit. Nederland kan een schadefonds van maar liefst 810 miljoen euro uit Brussel tegemoetzien. Tijdens de bijeenkomst gaan we dieper in op wat de BAR in 2022 voor bedrijven kan betekenen.

Webinar voor leden

Het webinar wordt samen met VNO-NCW, MKB Nederland en de Netherlands British Chamber of Commerce georganiseerd en vindt plaats op vrijdag 26 november a.s., van 10.30 tot 12.00 uur. De Britse ambassade in Den Haag, de Nederlandse ambassade in Londen en het ministerie van Economische Zaken verlenen hun medewerking aan het webinar. De bijeenkomst staat open voor leden en zal plaatsvinden via MS Teams.

Aanmelden

Aanmelden voor het webinar kan per e-mail via [email protected]. Na aanmelding ontvang je een link waarmee je deel kunt nemen aan de vergadering.

Webinars VK

Meer weten over de nieuwe importregels in het VK voor specifieke sectoren? De komende weken organiseert de UK Border & Protocol Delivery Group de volgende webinars:

  • Woensdag 24 november, 10:00 – 11:00 uur: groenten en fruit vervoeren tussen Nederland en Groot-Brittannië. Aanmelden kan hier.
  • Vrijdag 26 november, 14:00 – 15:00 uur: vis vervoeren tussen Nederland en Groot-Brittannië. Aanmelden kan hier.
  • Maandag 29 november, 14:00 – 15:00 uur: samengestelde producten vervoeren tussen Nederland en Groot-Brittannië. Aanmelden kan hier.
  • Vrijdag 3 december, 10:00 – 11:00 uur: zuivel vervoeren tussen Nederland en Groot-Brittannië. Aanmelden kan hier.