skipToContentskipToFooter

Met de AEO-tool behaal en behoud je jouw AEO-certificering

29-02-2024 Voor het verkrijgen en behouden van een AEO-certificering is actuele en specialistische kennis nodig. Met de AEO Customs Compliance Tool automatiseer je dit proces en blijf je altijd in control.

Een Authorised Economic Operator (AEO) is een officiƫle status die door de Douane wordt verleend aan bedrijven die internationaal handeldrijven. De AEO-vergunning biedt bedrijven allerlei voordelen in het internationale handelsverkeer. Zo worden douanevergunningen makkelijker verstrekt met een AEO-status. Ook gaat de Douane bij een bedrijf met de AEO-status anders om met fysieke douanecontroles.

AEO-certificering eenvoudiger verkrijgen en behouden

Het verkrijgen en behouden van de AEO-status is specialistisch werk, dat veel kennis vereist. Om dit proces makkelijker (en voordeliger) te maken, hebben Beurtvaartadres, evofenedex en TLN samen de AEO Customs Compliance Tool ontwikkeld.

Naast deze speciaal ontwikkelde AEO-tool, bieden wij ook consultancy. Hierbij voorzien consultants bedrijven van deskundig advies of begeleiding op maat.

Bespaar tijd en kosten met de AEO-tool

Veel bedrijven ondervinden in de praktijk dat de aanvraag, maar ook de periodieke audit, van de AEO-vergunning veel tijd en moeite kost. Er is namelijk gedegen en actuele kennis nodig voor de aanvraag. Eenmaal gecertificeerd, moet je regelmatig checken of je nog aan de AEO-eisen voldoet. De AEO Customs Compliance Tool monitort en documenteert taken en geeft inzicht in de vervolgacties. Verder kun je eenvoudig rapportages maken en deze delen met de Douane.

3 verschillende pakketten

Er zijn 3 verschillende pakketten: AEO-Tool Only, AEO-Tool & Consulting en AEO-Certificering Behalen. Ondersteuning van onze servicedesk is bij alle 3 de pakketten inbegrepen. Meer informatie over deze pakketten vind je op beurtvaartadres.nl/aeo.

Interesse?

Wil je meer weten of heb je interesse in onze AEO Customs Compliance Tool? Neem dan contact op via e-mail of bel 088 5522 110.