skipToContentskipToFooter

Kennis uitwisselen over DMS 4.1 en magazijnveiligheid

24-04-2024 Een doel van de communities is om te leren van elkaar. Daarom gingen de leden van de Trade Compliance Community Zuidoost onlangs op bezoek bij Ricoh in Bergen op Zoom, een leverancier van document management, consultancy, software en hardware aan bedrijven over de hele wereld. Daar werd onder meer gesproken over de implementatie van DMS 4.1, de nieuwe software die nodig is om douanezaken te regelen. Ook kregen de deelnemers een rondleiding door het warehouse om te zien hoe Ricoh omgaat met veiligheid. 

Marian Stroecken, Customs Specialist bij Ricoh Europe SCM, liet tijdens de rondleiding zien welke maatregelen zij nemen om veilig en gezond te kunnen werken. Vervoerder DHL zorgt ervoor dat de toners, printers en andere producten worden verpakt en verzonden. Na de rondleiding gaf de Operations Manager van Ricoh een uitgebreide bedrijfspresentatie over Ricoh, waarbij meer uitleg werd gegeven over hun logistieke processen.

Hoe om te gaan met DMS 4.1?

Na de rondleiding nam Patrick Hovius, Manager Customs & Trade Compliance van motorproducent Kawasaki, het woord. Hij nam de leden van de community mee in hun proces om DMS 4.1 te implementeren. Kawasaki was een van de eerste die de overstap maakte naar dit nieuwe systeem, dat vanaf dit jaar min of meer verplicht wordt. Daarbij hebben ze nog wel een back-upsysteem draaien om op terug te vallen. Dat was soms nodig, omdat er minder regels aan tekst konden worden ingevoerd dan in het oude systeem of omdat bepaalde formaten van dozen in eerste instantie niet konden worden ingevoerd. De sessie leidde tot veel verdiepende vragen en discussie, waarbij problemen en oplossingen werden gedeeld.

Ook ge├»nspireerd worden of anderen inspireren door een bezoek of gesprek met andere leden? Lees meer over onze communities.