skipToContentskipToFooter

Coronavirus: RDW maakt schorsen groot wagenpark makkelijker

01-04-2020 De RDW verruimt vanwege de coronacrisis de mogelijkheden om een beroep te doen op de zogenoemde ‘verzamelaarsregeling schorsen’, een regeling waar vooral bedrijven met een groot wagenpark gebruik van kunnen maken. Waar normaliter alleen auto’s van 15 jaar en ouder in aanmerking komen voor een schorsing, is die leeftijdsgrens tijdelijk vervallen. Deze periode loopt van 6 maart tot 26 juni.

Bedrijven met een groot wagenpark die door de coronacrisis niet of nauwelijks werk hebben kunnen van deze regeling gebruikmaken, ongeacht de leeftijd van de voertuigen. Voor het schorsen van de eerste vijf voertuigen worden kosten in rekening gebracht. Vanaf het zesde voertuig is schorsen gratis. Door een voertuig te schorsen hoeft er voor een bepaalde periode niet aan de voertuigverplichtingen, zoals het hebben van een verzekering, motorrijtuigenbelasting en eventueel APK, te worden voldaan. Het voertuig mag dan ook niet meer op de openbare weg rijden.

Minimaal een maand schorsen

De schorsing is kosteloos weer op te heffen, maar let wel op dat er minimaal een maand tussen de datum van het ingaan van de schorsing en het stopzetten daarvan zit. Als die periode korter is dan een maand dan wordt er alsnog motorrijtuigenbelasting geheven over de periode waarin het kentekenbewijs was geschorst. De Belastingdienst stuurt dan een naheffingsaanslag.

Meer informatie over het schorsen van voertuigen is te lezen bij de RDW.