skipToContentskipToFooter

Tot 1 juli geen boete voor ontbreken kentekenbewijs

05-01-2022 Het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat heeft eind vorig jaar bekendgemaakt dat er tot 1 juli 2022 nog geen boetes zullen worden uitgedeeld voor het ontbreken van een kentekenbewijs bij (land)bouwvoertuigen. Vanwege de vele aanvragen en bijbehorende doorlooptijd kon niet worden gegarandeerd dat alle aanvragers het kentekenbewijs op tijd – dat wil zeggen 1 januari jl. - zouden ontvangen.

De RDW en de branche hadden verwacht dat er 550.000 aanvragen zouden binnenkomen. Op 21 december waren dit er al 660.000. Om de late aanvragers tegemoet te komen, is besloten deze coulance toe te passen.

Verzekering

De coulance geldt alleen voor de registratieplicht. Dit betekent dat de voertuigen wel nog steeds per 1 januari 2022 een verzekering moeten hebben om op de openbare weg te rijden. Ook mogen ongeregistreerde voertuigen niet harder rijden dan 25 kilometer per uur. Om harder te mogen rijden is een kenteken nodig, en daar is registratie voor nodig.

Keuringstation

Bedrijven die hun registratieplichtige (land)bouwvoertuig nog niet hebben geregistreerd, kunnen dat alleen nog doen op een RDW-keuringstation. De kosten hiervoor zijn minimaal 140 euro.

In dit artikel is meer te lezen over de voertuigen die geregistreerd moeten weten. Bij vragen neem je contact op met de ledenservice via 079 3467 346.