skipToContentskipToFooter

12-12-2022 Ook dit jaar kampen de nodige handels- en productiebedrijven met personeelstekorten. Tel daarbij de wijzigingen in het arbeidsrecht op en voor de HR-professional was ook 2022 een bewogen jaar. In dit artikel zetten we de best gelezen artikelen over human capital op een rij.

Zeven geheimen van goed werkgeverschap

In tijden van structurele personeelstekorten is goed werkgeverschap essentieel. Zo voorkom je dat je veel tijd en energie steekt in de werving van nieuwe medewerkers, terwijl personeel via de achterdeur weer verdwijnt. Ook zorgt goed werkgeverschap voor meer binding, voor betrokkenheid en voor productiviteit. In een duidelijk artikel zet Guido Heezen, oprichter van organisatieadviesbureau Effectory, zeven geheimen van goed werkgeverschap op een rij. Bekijk ook onze eigen ‘College Tour’ aflevering met Guido.

De nieuwe Wet betaald ouderschapsverlof: dit moet je weten

De Wet betaald ouderschapsverlof trad op 2 augustus 2022 in werking. Werknemers kunnen vanaf deze datum betaald ouderschapsverlof opnemen. Deze nieuwe betaalde verlofvorm leidt tot veel vragen bij onze leden. We zetten de meest gestelde vragen op een rij.

Oplossingen voor de belangrijkste HR-hoofdpijndossiers

Bijna elke ondernemer kent het probleem: hóe vind je de juiste mensen voor je bedrijf? Hóe houd je ze vervolgens binnen? En hóe houd je ze gezond en betrokken? De oplossing is allerminst eenvoudig. Toch kun je als ondernemer het nodige doen om een aantrekkelijke werkgever te zijn en te blijven. In dit artikel bespreken we de belangrijkste HR-hoofdpijndossiers en geven we je tips om de pijn te verzachten.

Meer weten?

Wil je meer informatie over het aanpakken van HR-uitdagingen in de handel en logistiek? Kijk dan eens op onze verzamelpagina Mens&werk. Hier vind je de laatste trends, tips en tools om jouw HR-beleid toekomstbestendig te maken. Ook kun je je aanmelden voor de HR-update. Dan ontvang je iedere maand de belangrijkste artikelen, downloads en evenementen in je mailbox.

Vragen over personeel en organisatie?

Marinke en haar collega's helpen je graag verder

Marinke HR logistiek export evofenedex