skipToContentskipToFooter

Bedrijven wordt geadviseerd wel verder te gaan met hun voorbereidingen op de migratie

13-05-2022 De douane heeft de planning voor de aansluiting van het bedrijfsleven op het Douaneaangifte Management Systeem 4.0 (DMS 4.0) gewijzigd. Vanaf 11 mei 2022 zouden aangevers, indieners en declaranten die nu invoer- en/of opslagaangiften in het Aangiftesysteem (AGS) doen, in fasen worden aangesloten op DMS 4.0. In plaats daarvan is de douane begonnen met de aangevers die opslagaangiften via de normale procedure indienen. Vanaf september 2022 wordt gestart met het aansluiten van aangevers die aangiften ten invoer en uitvoer doen.

De planning voor het aansluiten van het bedrijfsleven op het Douaneaangifte Management Systeem (DMS 4.0) moest worden aangepast omdat de koppeling met het systeem die zorgt voor de inning van douanerechten, pas in september 2022 beschikbaar is.

Binnenkort publiceert de douane de nieuwe planning voor het invoeren van DMS op zijn website. Deze nieuwe planning zal tot stand komen in nauwe samenwerking met de koepelorganisaties evofenedex, TLN/FENEX en de Alliantie Douane Softwareleveranciers. Ook volgens de nieuwe planning vindt de invoering van DMS in fasen plaats.

Handig hulpmiddel

Om de gevolgen van de vertraging zo klein mogelijk te houden, adviseert de douane bedrijven en softwareleveranciers wel verder te gaan met hun voorbereidingen op de migratie. Een handig hulpmiddel daarbij is het Stappenplan migratie van AGS naar DMS.