skipToContentskipToFooter

Nieuwe maatregelen vanaf 22 februari

18-02-2022 evofenedex ontving van de Nederlandse Ambassade in Caïro het bericht dat de centrale bank van Egypte recentelijk nieuwe maatregelen heeft aangekondigd voor de invoer in het land.

Banken in Egypte accepteren een documentair incasso (CAD, D/A) niet meer vanaf 22 februari 2022. Ondanks dat verschillende bedrijfsverenigingen in Egypte premier Madbouly hebben gevraagd om het besluit terug te draaien, heeft de centrale bank alle banken opgedragen om alleen nog een Letter of Credit als betalingsconditie te accepteren.

Uitzondering

Voor buitenlandse bedrijven en hun dochterondernemingen geldt er een uitzondering. Verder mogen banken in Egypte facturen accepteren voor goederen die al waren verscheept voordat het besluit werd uitgevaardigd. Maar alle zendingen met een verzend- ofwel B/L-datum ná 22 februari 2022 mogen alleen nog door middel van een Letter of Credit betaald worden.

Wij volgen de ontwikkelingen op de voet. Zodra wij meer informatie hebben, informeren wij je daarover via de Nieuwsflits en onze website. Voor meer informatie, zie ook het artikel Importers, get your letters of credit ASAP | Enterprise.