skipToContentskipToFooter

31-10-2022 Wil je ontdekken hoe je jouw logistieke operatie klaarmaakt voor de dag van morgen en overmorgen? Kom dan naar Logistica Next op 8, 9 en 10 november in de Jaarbeurs. evofenedex verzorgt per dag – samen met BMWT – zes inhoudelijke sessies in het theater Gezond en Veilig Magazijn. Je krijgt concrete tips en handvatten om jouw logistieke operatie veiliger en gezonder te maken.

De logistiek van morgen is slim, veilig en duurzaam, en het liefst allemaal tegelijk. Logistica Next neemt je mee naar de logistiek van morgen. Met inspirerende verhalen en innovatieve oplossingen. Op de Logistica Next komt de top van logistiek Nederland aan het woord.

Dit zijn de kennissessies van evofenedex:

  • Aan de slag met  de Code Gezond en Veilig Magazijn

Of je nu een starter bent of een expert op het gebied van gezond en veilig werken, een ongeluk zit in een klein hoekje. De Code Gezond en Veilig Magazijn helpt je om de veiligheidsaanpak in jouw magazijn naar een hoger niveau te tillen. Dit is een ‘code’ die ondernemers praktische tips en handvatten biedt om op een betaalbare manier van het magazijn een gezonde en veilige werkplek te maken. In deze sessie vertellen Jan Hommes (BMWT) en Sander Nieuwenhuizen (evofenedex) hoe je hiermee aan de slag gaat.

  • Tips voor een gezond en veilig magazijn van Beter Bed en Smurfit Kappa

Een gezond en veilig magazijn kost tijd, energie en geld. Maar het levert ook veel op. Denk bijvoorbeeld aan minder schades, minder ongevallen en een hogere medewerkerstevredenheid. Hoe ziet een gezond en veilig magazijn er in de praktijk uit? En wat kun je leren van andere bedrijven? In deze sessies delen Beter Bed en Smurtfit Kappa – leden van evofenedex − de aanpak, hoogtepunten en geleerde lessen van hun veiligheidsproject.

  • Leren van (bijna-)incidenten en melden van ongevallen

Een klein ongelukje kan in een logistieke omgeving helaas enorme gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan incidenten met intern transport of gevaarlijke stoffen. Wanneer moet je ’een ongeval melden en wie doet dit waar? Hoger veiligheidskundige Hans Stegeman geeft je alle antwoorden. Ook geeft hij tips en handvatten om te leren van bijna-ongevallen op de werkvloer. Volgens Stegeman zijn dat ‘cadeautjes’ die je met beide handen moet aanpakken. Na de sessie ontvang je een exclusieve, informatieve poster van evofenedex over het melden van ongevallen: wanneer, wie, wat en waar?

  • Hoe zorg je voor een veiligheidsaanpak die werkt?

Investeren in een gezonde en veilige werkomgeving zorgt niet alleen voor minder schades en ongevallen, maar heeft ook een positieve impact op de bedrijfscontinuïteit en medewerkerstevredenheid. Ondanks de toegenomen aandacht voor gezond en veilig werken gebeuren er helaas nog steeds te veel (bijna-)ongevallen. Hoe voorkom je die en zorg je voor een veiligheidsaanpak die werkt? Veiligheidskundige André de Ruijter geeft je tips en handvatten om de basis op orde te krijgen. Met onder meer aandacht voor de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E), het Plan van Aanpak, het draagvlak onder personeel en de evaluatie.

Registreer je gratis

Iedereen kan zich gratis aanmelden voor de Logistica Next 2022, die plaatsvindt van 8 tot en met 10 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens de registratie kun je je aanmelden voor de bovenstaande sessies.