skipToContentskipToFooter

Aan de slag met de HR-uitdagingen van overmorgen

29-09-2022 evofenedex organiseert, samen met ABN AMRO en Olympia, op 24 november het evenement Mens&werk in de handel en logistiek in Zoetermeer. Hét kennisevenement voor directie, HR- en logistiek professionals, over de arbeidsmarkt- en HR-uitdagingen van de toekomst. “Het wordt niet zozeer luisteren naar sprekers”, benadrukt keynote-spreker Hanneke Moonen. “Het wordt een actief evenement, waarbij er échte handvatten worden aangereikt.”

De arbeidsmarkt verandert snel door onder meer vergrijzing, globalisering, automatisering en digitalisering en door het toetreden van nieuwe spelers tot de markt, zoals commerciële platforms, die de businessmodellen van gevestigde bedrijven onder druk zetten. Om als organisatie relevant en wendbaar te kunnen blijven, is het noodzakelijk te blijven investeren in behoud en ontwikkeling van de mensen op de werkvloer, ofwel in het menselijk kapitaal.

Impact

Deze trends en ontwikkelingen hebben een enorme impact op de logistiek en de supply chain van onze leden; of ze nu alleen in Nederland actief zijn of ook internationaal opereren. We zien dat functies en taken inhoudelijk veranderen of verdwijnen, dat de omgeving van werk verandert en dat de houding van medewerkers ten aanzien van hun werk anders wordt. Datagedreven werken wordt noodzaak en aandacht voor de duurzame inzetbaarheid en ontwikkelingsmogelijkheden van vakmensen worden topprioriteit. Daarbij veranderen de eisen die medewerkers stellen aan flexibiliteit, leiderschap, aan de balans tussen werk en privé, aan autonomie en aan de maatschappelijke relevantie van hun werkgever.

Vooruitkijken naar ‘overmorgen’

Dit alles vraagt om actie, om een strategische aanpak en om een duurzaam plan. Bij het opzetten van zo’n plan focust Moonen zich op negen aandachtspunten en krijgen deelnemers antwoord op vragen als: ‘maar HOE pak ik dit aan?’ ‘Welke onderdelen bevat zo’n plan?’ ‘Waar start je?’ ‘En wie heb je hier allemaal voor nodig?’ Deelnemers gaan naar huis met concrete handvatten om zich voor te bereiden op de HR-uitdagingen van overmorgen. Uiteraard zonder de uitdagingen van vandaag en morgen uit het oog te verliezen.

“Het wordt niet zozeer luisteren naar sprekers. Het wordt een actief evenement, waarbij er échte handvatten worden aangereikt.”

Hanneke Moonen

Keynote-spreker

Hanneke-Moonen-500x500.jpg

‘Take-away Tafels’

Ook schuiven deelnemers tijdens het evenement aan bij diverse Take-away Tafels. Onder leiding van specialisten worden onderwerpen, zoals leiderschap, onboarding, ontwikkeling en werving & selectie, nader besproken en uitgelicht. En dit allemaal met als centrale vraag: ‘hoe pak ik dit aan en waar kan ik op korte termijn mee starten?’

Onderzoek

Naast deze rondetafelsessies delen we ook de belangrijkste resultaten van ons jaarlijkse onderzoek ‘HRM-trends in de handel en logistiek’. In hoeverre zijn bedrijven al bezig met strategisch HR-beleid en welke ontwikkeling heeft dit het afgelopen jaar doorgemaakt? We bespreken de uitkomsten met ons expertpanel en kijken vooruit naar de toekomst.

Meer informatie en aanmelden

Mens&werk in de handel en logistiek is het kennisevent voor directie, HR- en logistiek professionals. Het evenement wordt gehouden bij evofenedex in Zoetermeer, van 09.00 tot 13.00 uur. Deelname is gratis voor leden.