skipToContentskipToFooter

Geef je mening en maak kans op een Google Home-speaker

12-12-2023 Het jaarlijkse onderzoek Trends in Export, dat alweer voor de 26e keer plaatsvindt, wordt gezien als dé barometer voor het Nederlandse exportklimaat. De resultaten worden ook dit jaar weer gepresenteerd op het gelijknamige evenement dat in het voorjaar van 2024 plaatsvindt.

Ben jij exporteur en gevestigd in Nederland? Neem dan deel aan het onderzoek Trends in Export en laat ons weten wat jij denkt wat de belangrijkste exportontwikkelingen zijn. Het invullen van de vragenlijst duurt gemiddeld 10 minuten.

Trends in Export onderzoek

Wat zijn volgens jou de belangrijkste exporttrends in 2024?

GettyImages-1205270037-vragenlijst licht.jpg

Trends, knelpunten en verwachtingen centraal in het onderzoek

Naast de trends op de exportmarkten staan in het onderzoek de knelpunten en verwachtingen van de exportbedrijven centraal. Het onderzoek Trends in Export en het gelijknamige evenement worden wederom georganiseerd door ondernemersvereniging evofenedex en Atradius; in samenwerking met NLinBusiness.

De resultaten van het onderzoek geven exporterende bedrijven een goed inzicht in vragen zoals:

  • Verwachten exporteurs een groei of juist een daling?
  • Welke nieuwe markten gaan zij het komende jaar betreden?
  • Wat zijn de grootste kansen en uitdagingen voor exporteurs in 2024?

Meer informatie over het Trends in Export onderzoek

Met het invullen van de vragenlijst help je ons de verwachtingen van exporterend Nederland in kaart te brengen. De resultaten van het onderzoek worden voorjaar 2024 gepresenteerd tijdens het gratis toegankelijke evenement Trends in Export. Daarnaast zijn de onderzoeksresultaten vanaf april 2024 beschikbaar op www.evofenedex.nl/exportmonitor-en-trends en www.trendsinexport.nl. Hier vind je ook de onderzoeksrapporten van de afgelopen jaren. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau InfoResult. De resultaten van het onderzoek worden anoniem verwerkt en gepresenteerd.