skipToContentskipToFooter

Steeds meer Nederlandse bedrijven succesvol op Mexicaanse markt

11-07-2024 De RVO tipt toeleveranciers aan de Verenigde Staten of Canada om nearshoring via Mexico te overwegen. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich aanmelden voor een handelsmissie om hun kansen te onderzoeken.

“Mexico heeft de 15e grootste economie van de wereld. Mexico is daarmee het grootste handelsland in Latijns-Amerika”, benadrukt de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Volgens de overheidsdienst zijn steeds meer Nederlandse ondernemers succesvol op de Mexicaanse markt.

Geschikte productielocatie

Mexico zou een erg geschikte productielocatie voor bedrijven zijn die afnemers hebben in de Verenigde Staten. De keuze voor een land als Mexico past in de trend om te kiezen voor nearshoring, waarbij een bedrijf kiest voor een productielocatie dichter bij de markt. Investeren zou dan een goede keuze kunnen zijn, aldus de RVO.

Doelgroep van de handelsmissie

De handelsmissie is bedoeld voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in de maakindustrie of in de automotivesector. Ze moeten de VS of Canada als afzetmarkt hebben. Daarnaast is de handelsmissie bedoeld voor bedrijven die hun kosten willen verlagen door lang vervoer over zee overbodig te maken en voor bedrijven die hun afzetmarkt in de VS willen uitbreiden met de Mexicaanse markt.

Ook bedrijven die actief zijn in de toeleveringsketen van andere sectoren zijn welkom. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de ruimtevaart, waterstof en elektrische of medische apparatuur.

Meer informatie

Aanmelden kan tot 15 september 2024. Meer informatie over de handelsmissie is te vinden op de website van de RVO.

Vragen over juridische zaken?

Marinke en haar collega's helpen je graag verder

Marinke  juridisch evofenedex