skipToContentskipToFooter

Help, ik wil een nieuw WMS

Er zijn in Nederland ruim 100.000 magazijnen. In al deze magazijnen komen goederen binnen, worden ze opgeslagen en gaan ze weer naar buiten. Soms met een kleine bewerking of samengesteld. Een eenvoudig proces zou je denken. Niets is minder waar. Het aantal verschillende processen is enorm en de ICT-ondersteuning van de processen is overal verschillend.

Van registreren naar sturen

Een WMS (=Warehouse Management Systeem) is een aansturings- en management systeem voor het magazijn. Rond 1975 kwamen de eerste Warehouse Management Systemen. Toen werden ze vooral gebruikt voor het registreren van informatie, vandaag de dag zijn veel van deze systemen sturend. Er zijn in Nederland meer dan tachtig verschillende WMS verkrijgbaar. Voor ieder magazijn is er een passende oplossing.

Passende oplossing

Wat deze passende oplossing is, hangt af van de interne en externe processen en de magazijnindeling. In deze whitepaper leggen we uit wat een WMS doet, welke voordelen het systeem biedt en helpen we je bij het kiezen van het juiste WMS. Waar ligt de winst in jouw magazijn?

Vragen over magazijnen?

Frank en zijn collega's helpen je graag verder

Frank evonedex magazijnen