skipToContentskipToFooter

Samen met collega’s je douanekennis testen

15-10-2023 DMS, NCTS5, DWU-hervorming, sancties. Er speelt op dit moment meer dan genoeg op het snijvlak van internationaal ondernemen en de douane. We kunnen goed begrijpen dat het weleens lastig kan zijn om alles op je netvlies te hebben en te houden.

Hoog tijd daarom voor een update van de Douanequiz van evofenedex. De quiz die op een snelle en speelse manier toetst hoe goed je op de hoogte bent van wat er speelt. En of je goed begrijpt wat al die veranderingen voor jou en jouw bedrijf betekenen.

Ben je lid van evofenedex, ontvang je de dagelijkse Nieuwsflits en lees je onze Kennisnieuwsbrief en douanegerelateerde artikelen? Dan is het waarschijnlijk een eitje om een score van 100 procent te halen. Mocht je nu niet in 1 keer alle goede antwoorden hebben gegeven, dan zie je na afloop van de quiz direct welke vragen je niet goed had en wat de goede antwoorden zijn. Zo weet jij op welk vlak jij je kennis nog wat kunt bijspijkeren.

De vragen zijn zorgvuldig geselecteerd. Ze gaan niet te diep in op de materie en zijn daarmee geschikt voor iedereen die direct of indirect met douanezaken te maken heeft. Dus of je nu declarant, douanemanager bij een expediteur, trade compliance-manager, supplychain- of logistiek manager bent of verantwoordelijk bent voor het monitoren van de kwaliteit van je dienstverleners: ga de uitdaging aan en kom erachter of jouw douanekennis actueel is. 

Foto: Douane Nederland.