skipToContentskipToFooter

Inzicht in prijsontwikkeling van cruciaal belang voor eigen vervoerders en logistieke dienstverleners

06-02-2024 evofenedex houdt wekelijks de landelijke reguliere dieselprijzen bij. Dit overzicht is nu, op verzoek van leden, uitgebreid met de prijsontwikkeling van HVO-diesel. Het gros van de vrachtauto's op de Nederlandse wegen rijdt nog steeds op conventionele diesel. Inzicht in de prijsontwikkeling is van cruciaal belang voor eigen vervoerders en logistieke dienstverleners. Daarom bieden wij op deze pagina elke maandagochtend een overzicht van de prijsontwikkeling, inclusief historische data vanaf 2015 tot heden.

HVO

Vanwege de duurzaamheidseisen is er toenemende belangstelling voor het gebruik van HVO-diesel. HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oil, en is een vorm van hernieuwbare dieselbrandstof op basis van plantaardige oliën of dierlijke vetten. HVO-diesel wordt beschouwd als een geavanceerde biobrandstof. 

Voordelen

HVO-diesel heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele dieselbrandstof. Het heeft een lagere uitstoot van broeikasgassen en andere schadelijke stoffen, en het kan worden gebruikt als directe vervanger van fossiele diesel in bestaande dieselmotoren zonder dat er aanpassingen nodig zijn. 

Hoewel HVO op de meeste markten duurder is dan traditionele diesel, groeit de populariteit gestaag.

Brandstofinkoop

evofenedex faciliteert, in samenwerking met bp en DKV Mobility, brandstofinkoop voor haar leden, en streeft naar het meest concurrerende aanbod op de dieselbrandstofmarkt, met een focus op optimaal gebruiksgemak. Voor bedrijven die de overstap maken naar elektrisch vrachttransport, biedt evofenedex samen met haar partners praktische oplossingen. Lees hier meer informatie