skipToContentskipToFooter

Groot evenement voor bedrijven, vervolgopleidingen en toekomstige havenmedewerkers

08-09-2022 Om leerlingen van alle opleidingsniveaus te laten zien welke goede loopbaanperspectieven de Rotterdamse haven hun te bieden heeft, organiseert EIC Mainport Rotterdam in samenwerking met Deltalinqs de tweede editie van het Mainport Next Event. Dit vindt plaats op dinsdag 15 en woensdag 16 november 2022 in de RDM Onderzeebootloods.

In de haven van Rotterdam blijft het aantal openstaande vacatures oplopen. Momenteel staan daar ruim 8000 vacatures open, een stijging van 6,5 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit komt onder andere door een tekort aan goed opgeleid personeel. Het werven van personeel begint al op de middelbare school. “Jongeren hebben vaak geen idee wat zich in de Rotterdamse haven afspeelt en wat voor goede toekomstmogelijkheden deze te bieden heeft”, aldus Michiel Breijs, manager EIC Mainport Rotterdam. “Als die jongens en meisjes al een beeld van de haven hebben, denken ze vaak aan vies en zwaar werk. Maar dat beeld klopt niet met de werkelijkheid. Zo worden de nieuwste kranen op afstand bestuurd met een joystick en wordt bij schade-inspecties van schepen gebruikgemaakt van onderwaterdrones. Veel jongeren hebben hier geen idee van. Wat je talenten ook zijn, er is dus altijd wel een leuke, passende baan voor je te vinden in de haven.”

Al 2000 aanmeldingen

Tijdens het tweedaagse evenement ontmoeten leerlingen uit de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs, bedrijven en vervolgopleidingen elkaar. Doel is de leerlingen kennis te laten maken met de mogelijkheden van de haven van Rotterdam. Door jongeren tijdig te informeren over de vele toekomstmogelijkheden die de haven biedt, kan het daar oplopende personeelstekort de kop in worden gedrukt. De vooruitzichten zijn positief, want voor het evenement hebben zich al ruim 2000 leerlingen uit het vmbo, havo en vwo aangemeld.

Heb je als bedrijf interesse deel te nemen aan het Mainport Next Event, kijk dan op deze website.