skipToContentskipToFooter

Maak werk van efficiënte en schone stadslogistiek

19-04-2019 Hoe bevoorraad je zo efficiënt en schoon mogelijk winkels in de stad? In Rotterdam werd er vorige week tijdens de bijeenkomst Logistiek010 gezocht naar mogelijke antwoorden. Onder meer met workshops kregen geïnteresseerden een kijkje in de mogelijkheden die er nu al zijn om met minder uitstoot de stad in te komen met goederen.

Een van de workshops werd verzorgd door onze bedrijfsadviseur Ton Mooren. In een interactieve setting legde hij de geïnteresseerden uit wat bedrijven nu al doen om hun stadsdistributie efficiënter en schoner in te richten. Ook vertelde hij over de mogelijkheden die wij als vereniging bieden om bedrijven te helpen een volgende stap te maken in duurzamere distributie.

Zero emissie 2025

Met het zicht op 2025, het jaartal waarin stadscentra emissieloos bevoorraad moeten worden, zetten wij ons als vereniging maximaal in om dat doel te bereiken. Veel bedrijvigheid vindt plaats in en om grootstedelijke gebieden. De steden en de bedrijven die daar ondernemen hebben behoefte aan slimme logistiek, een sterke infrastructuur en een goed vestigingsklimaat. Samen met overheden en onze leden zoeken we die samenwerking op om te komen tot slimme, schone en efficiënte oplossingen.

Ton Mooren

Er zijn genoeg mogelijkheden om nu al transport te verduurzamen. Zo bieden wij een emissiescan, waarmee de uitstoot en kosten kunnen worden gereduceerd. Een andere optie is het gebruik van binnenvaart of spoor in plaats van de weg, ook wel modal shift genoemd. Maar ook medewerkers kunnen vergroenen met behulp van de mobiliteitsscan, waardoor bedrijven inzichtelijk krijgen hoe medewerkers sneller, milieuvriendelijker en goedkoper kunnen reizen. Tot slot kan ook het magazijn zo worden ingericht dat er efficiënter gewerkt kan worden, waardoor kosten bespaart kunnen worden.

Interesse in het verduurzamen van processen en vervoer? Vraag advies aan bij één van onze bedrijfsadviseurs.