skipToContentskipToFooter

09-12-2022 Het magazijn is een belangrijke schakel in de logistieke keten. Een goed geoliede goederenstroom begint en eindigt daar. In 2022 waren thema’s, als de RI&E, het heftruckcertificaat, het Warehouse Management Systeem (WMS) en scannen in het magazijn, populair. In dit artikel zetten we de best gelezen artikelen hierover op een rij.

De RI&E als basis voor een goede veiligheidsaanpak

In het jaarplan 2022 liet de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) weten dat er in dit jaar extra focus gelegd zou worden op zowel de aanwezigheid als de volledigheid van de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) bij bedrijven. Dit was reden voor ons om onze leden daarbij hulp aan te bieden door middel van artikelen, praktijkverhalen, whitepapers en video’s. Op de pagina ‘RI&E: van plan naar praktijk’ lees, kijk en luister je alles terug.

Is een heftruckcertificaat verplicht?

Veruit de meest gestelde ledenvraag met betrekking tot magazijnen gaat over de verplichting van het heftruckcertificaat voor heftruckchauffeurs. In deze video geeft Nico de Reus het verlossende antwoord hierop. Heb je andere vragen over gezond en veilig werken in het magazijn? Onze collega’s van de Ledenservice staan dagelijks voor je klaar via 079 3467 346 of [email protected].

Is mijn Warehouse Management Systeem (WMS) nog wel van deze tijd?

De vraag of het WMS nog wel van deze tijd is, ligt bij steeds meer bedrijven op tafel. De snelle opkomst van e-commerce en een veranderende klantvraag, vragen om een systeem dat met die ontwikkelingen kan omgaan. Met dit artikel en webinar hielp onze bedrijfsadviseur Arjen Lagerweij ruim 100 leden met een stappenplan om een analyse te maken of je WMS nog voldoet.

Starten met scannen in het magazijn

Is het koudwatervrees, is het onbekendheid of is er wat anders aan de hand? Bij minstens 40 procent van de magazijnen van mkb-bedrijven wordt niet of nauwelijks gescand. Terwijl de voordelen evident zijn. In dit artikel bespreken we naast de voordelen ook een aantal belangrijke stappen in een scanproject.

Blijf op de hoogte

Wil je maandelijks de belangrijkste artikelen, downloads en evenementen rondom magazijnen in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de magazijnupdate en mis niets meer.

Vragen over magazijnen?

Frank en zijn collega's helpen je graag verder

Frank evonedex magazijnen