skipToContentskipToFooter

Doe mee aan het Trends in Export marktonderzoek

07-01-2019 Voor de eenentwintigste keer doen evofenedex en Atradius onderzoek naar de trends, knelpunten en verwachtingen van exporterende bedrijven in Nederland. Help mee de vooruitzichten van exporterend Nederland in kaart te brengen en vul de enquête in.

Exporteren in de EU

Dit jaar staat het thema ‘Exporteren in de EU’ centraal. 2019 wordt een belangrijk jaar voor de Europese Unie. Hoe gaan de scheidingspapieren met het Verenigd Koninkrijk er uiteindelijk uitzien? Krijgt Italië zijn begroting toch nog op orde? Hoe bereidt Duitsland zich voor op een nieuw tijdperk zonder Merkel? Hoe vertaalt de ‘ruk naar rechts’ in de wereldpolitiek zich in de verkiezingen voor een nieuw Europees Parlement?

De enquête is in vergelijking met voorgaande jaren vereenvoudigd. De resultaten geven ieder jaar een goed inzicht in de ontwikkelingen van de Nederlandse export. Verwachten exporteurs een groei of juist een daling? Welke nieuwe markten gaan zij het komende jaar betreden? Wat wordt beschouwd als de grootste uitdaging voor export?

Je kunt tot uiterlijk 31 januari meedoen aan Trends in Export 2019. Nieuwsgierig naar alle resultaten? Save de date en kom 4 april naar ons Trends in Export-evenement.

Namens evofenedex en Atradius alvast hartelijk dank voor je medewerking.