skipToContentskipToFooter

Handleiding voor vervoer van goederen

02-12-2021 Vanaf 1 januari 2022 gelden er nieuwe importregels voor het Verenigd Koninkrijk (VK). Alle goederen die vanuit de EU naar het VK worden geƫxporteerd, kunnen dan aan de grens grondig gecontroleerd worden.

De volledige controles aan de grens golden al voor goederen die vanuit het VK in de EU worden geĆÆmporteerd. Per 1 januari 2022 geldt de uitgebreide controle ook voor de goederenstroom andersom. Daarom moeten vervoerders van goederen die gebruikmaken van havens in het VK, zich vanaf 1 januari 2022 aanmelden bij het online platform Goods Vehicle Movement Service (GVMS). Zonder deze aanmelding kunnen vervoerders niet meer aan boord gaan van een veerboot, de grens tussen de EU en het VK passeren en hun goederen laten inklaren door de douane. Verder moeten chauffeurs beschikken over de juiste documenten. Anders kunnen ze de grens niet passeren en worden ze vertraagd of zelfs geweigerd.

Webinar over platform GVMS

HM Revenue & Customs (HMRC) organiseert op 6 december van 14.00 tot 15.30 uur een webinar om deelnemers wegwijs te maken in het GVMS-systeem. Hierbij is het mogelijk om vragen te stellen aan een beleidsexpert van HMRC. Bedrijven die het webinar willen volgen, kunnen zich hier aanmelden.