skipToContentskipToFooter

Ontmoet vakgenoten uit de logistiek, supplychain, HR en management

14-09-2023 Het aanhoudende tekort aan medewerkers in handel en logistiek vraagt om nieuwe oplossingen. Daarom organiseert evofenedex op 7 november samen met ABN AMRO en Olympia het evenement ‘Mens&werk in handel en logistiek’. In Zoetermeer gaan professionals op het gebied van logistiek, supplychain, HR en management met elkaar in gesprek over de gevolgen van de veranderende arbeidsmarkt. “Het structurele personeelstekort, gedreven door de toenemende vergrijzing, meer ziekteverzuim en hogere werkdruk vragen om praktische oplossingen buiten de gebaande paden”, aldus Sander Nieuwenhuizen, manager bij evofenedex.

Terwijl de waan van de dag regeert, worden ondernemers voortdurend geconfronteerd met de gevolgen van het personeelstekort: vergrijzing, ziekteverzuim en hoge werkdruk. Daarbij beseffen steeds meer bedrijven dat harder roepen om personeel geen duurzame oplossing is. Nieuwenhuizen: “Als evofenedex zijn we ervan overtuigd dat de oplossing ligt in een combinatie van logistieke optimalisatie, effectief leiderschap, goede personeelsplanning en uiteraard een slim wervings- en selectiebeleid. Daarom staan deze thema’s centraal tijdens het evenement op 7 november”.

Quick wins en optimale inzet

Tijdens ‘Mens&werk in de handel en logistiek’ volgen deelnemers break-outsessies over de bovengenoemde thema’s. Waar liggen bijvoorbeeld de quick wins in je logistieke operatie om efficiënter te werken en arbeidsuren te besparen? En hoe zet je de beschikbare medewerkers, met ieder hun eigen vardigheden, zo optimaal mogelijk in? Ook krijg je praktische tips over de rol die je hebt als leidinggevende in een veranderende organisatie.

Werk, welzijn en technologie

Het evenement wordt afgetrapt door Sebastian Piest van de Universiteit Twente. Piest heeft onderzoek gedaan naar de impact van technologische ontwikkelingen op het werk en welzijn van medewerkers. Hij vertelt over dit onderzoek en gaat dieper in op de gevolgen en kansen die deze technologische ontwikkelingen bieden aan (mkb-)ondernemers.

Trendonderzoek

Ook dit jaar voeren we ons trendonderzoek uit naar de ontwikkelingen bij handels- en productiebedrijven op het gebied van de veranderende arbeidsmarkt en de impact hiervan op het personeelsbeleid en de bedrijfsvoering. De belangrijkste conclusies en lessen delen we als eerste met de deelnemers aan het evenement.

Meer informatie en aanmelden

‘Mens&werk in de handel en logistiek’ is het kennisevent voor eindverantwoordelijke op het gebied van logistiek, supplychain, HR en directie. Het evenement wordt gehouden bij evofenedex in Zoetermeer op dinsdag 7 november van 9.00 tot 13.00 uur. Deelname is gratis voor leden.

Vragen over personeel en organisatie?

Marinke en haar collega's helpen je graag verder

Marinke HR logistiek export evofenedex