skipToContentskipToFooter

Werkzaamheden aan Sluis Weurt

19-04-2022 Werkzaamheden aan Sluis Weurt brengen zowel voor het scheepvaart- als wegverkeer nog altijd hinder met zich mee.

Rijkswaterstaat voert van 12 tot en met 28 april 2022 groot onderhoud uit aan Sluis Weurt. Daarnaast vindt van 28 april tot en met 8 mei onderhoud aan de sluisbruggen plaats.

Sluisbruggen

Vanwege groot onderhoud zijn de sluisbruggen afgesloten voor gemotoriseerd wegverkeer dat gebruikmaakt van de Industrieweg/Van Heemstraweg. Dat geldt in beide richtingen van donderdag 28 april tot en met zondag 8 mei. Er is een omleiding beschikbaar. Tijdens deze werkzaamheden zijn er geen beperkingen voor de scheepvaart.

Westkolk

Vanwege renovatiewerkzaamheden is de Westkolk van Sluis Weurt gestremd van dinsdag 12 april (begintijd 7.00 uur) tot en met vrijdag 22 april 2022 (eindtijd 23.00 uur). Tijdens deze stremming blijft de Oostkolk beschikbaar voor de scheepvaart. Scheepvaartverkeer moet rekening houden met beperkte hinder.

Oostkolk

Vanwege renovatiewerkzaamheden is de Oostkolk van Sluis Weurt gestremd van zaterdag 23 april (7.00 uur) tot en met donderdag 28 april 2022 (23.00 uur). Tijdens deze stremming blijft de Westkolk beschikbaar voor de scheepvaart. Scheepvaartverkeer moet rekening houden met beperkte hinder.

Sluis Weurt

Sluis Weurt is de verbinding tussen het Maas-Waalkanaal en de Waal. Het complex bestaat uit 2 schutsluizen: de Oostkolk en de Westkolk.

Bron: Rijkswaterstaat