skipToContentskipToFooter

“Stressbestendigheid is één van mijn belangrijkste vaardigheden”

14-11-2019 Stan Levels is transportplanner bij Rainbow International. Deze leverancier van verse groenten en fruit werkt samen met een vaste groep gelieerde vrucht- en groentetelers. Vanuit de loods regelt Stan het transport naar klanten binnen Nederland en Europa met behulp van een vaste groep goederenvervoerders.

Welke opleidingen heb je bij ons gevolgd?

“Ik was al een tijdje transportplanner voordat ik de opleiding transportplanning ging volgen. Maar ik had het vak in eerste instantie geleerd van mijn collega. Vier maanden nadat ik begonnen was, ging hij wat anders doen. Daarom wilde ik mijn kennis verbreden. De docent wist uitstekend bruggen te bouwen vanuit zijn eigen ervaringen naar de deelnemers aan de cursus.

Ook moet je als deelnemer een businesscase opstellen waarmee je het transport binnen het bedrijf weet te verbeteren. Zo heb ik berekeningen gemaakt hoe ik onze bedrijfsauto kon inzetten voor kleinere transportopdrachten in de omgeving van het Westland. Doordat we deze ritten niet meer aan de transporteur geven, besparen we geld. En de hoeveelheid kleine klussen neemt steeds meer toe. De opbrengsten zijn zelfs positiever dan ik in eerste instantie had berekend.”

Welke vaardigheden heb je nu nodig voor je functie?

“Stressbestendigheid is één van mijn belangrijkste vaardigheden. De piek van de werkdruk is in de ochtend. De verkoop-transacties zijn meestal in de ochtend en in de middag moeten de klanten al worden beleverd. Daarom moeten we altijd snel schakelen tussen loods, klanten en vervoerders. En dan moet je ook altijd nog rekening houden met de extra tijdsdruk, vanwege het geconditioneerde vervoer.”

Welke trends en ontwikkelingen zie je binnen je vakgebied?

“We zijn nu bezig met een platform waarmee we eenvoudiger transporteurs opdrachten kunnen geven, waardoor de foutgevoeligheid omlaag gaat. Zo zien we steeds meer digitale toepassingen in onze werkprocessen. Maar ik merk ook dat de klant kritischer wordt op de kwaliteit van de afgeleverde goederen.”

Welke rol speelt het volgen van opleidingen om je functie in de toekomst succesvol uit te blijven voeren?

“Het nieuwe platform dat wij binnenkort uitrollen, gaat mij meer grip op mijn werk geven. Maar communicatie tussen alle partijen blijft ook van belang. Ik zou nog wel een opleiding op het vlak van effectief communiceren willen doen. Hoe overtuig ik mensen om minder snel ‘nee’ tegen mij te zeggen.”

Welke ambitie heb je voor de toekomst?

“Momenteel ben ik tweeënhalf jaar in deze functie, als transportplanner is doorgroeien wat lastig. Maar ik wil wel in de logistiek actief blijven. Er is namelijk geen dag hetzelfde. Ik zie mezelf dit nog jaren doen!”

Pre-order opleidingengids

Door personeel gedegen en kwalitatieve opleidingen te bieden verminder je het verlooppercentage en zet je concurrerende werkgevers buitenspel. In dit geval is het essentieel om het talent binnen je organisatie optimaal te benutten. Bestel daarom onze opleidingengids 2020 met ruim honderd praktijkgerichte opleidingen op het gebied van logistiek en internationaal ondernemen, zoals een transportplanneropleiding