skipToContentskipToFooter

Overzicht van diverse werkzaamheden

18-10-2022 Hoe zit het met de werkzaamheden rondom de sluizen Weurt, Heumen en Sint-Andries? Een overzicht.

Weurt West

Dit jaar zijn er de nodige problemen met de aandrijving van het kanaalhoofd. Sinds 1 september draait de sluis weer met beperkte openingstijden. Rijkswaterstaat (RWS) monitort en smeert het kanaalhoofd continue, maar ook Waalhoofd krijgt extra aandacht. Op de rondsels van het Waalhoofd zijn een aantal onregelmatigheden geconstateerd (kleine bramen/uitstulpingen) die aandacht vragen. Voor beide rondsels van het Waalhoofd is een actie nodig om deze onregelmatigheden zo snel mogelijk te verwijderen om verdere schades te voorkomen. Dit is weer een bevestiging waarom RWS nieuwe rondsels in bestelling heeft staan. Deze werkzaamheden voert RWS uit op zaterdag 22 en zondag 23 oktober. Kijkende naar de actuele bedientijden is Weurt West hiermee gestremd van vrijdag 21 oktober 23.00 uur tot en met maandag 24 oktober 7.00 uur.

Weurt West draait momenteel ook nog zonder middendeur. De deur ligt gerenoveerd klaar in Gorinchem, maar het bewegingswerk wacht nog op nieuwe onderdelen. RWS gaat op het middenhoofd nieuwe rondsels toepassen in combinatie met gereviseerde tandwielen en een verbeterde verbinding van de tandwielen op de kabeltrommels. Dit betekent dat de westkolk gestremd is van dinsdag 7 december 7.00 uur tot en met zaterdag 17 december 23.00 uur.

Weurt Oost

Hieronder de maatgevende waterstanden voor Weurt Oost:

  • Bij een waterstand 5,85+ Nijmegen Haven of lager gaat Weurt Oost buiten bedrijf;
  • Met Weurt West in stremming blijft Weurt Oost in bedrijf tot een waterstand van 5,25+ Nijmegen Haven.

Informatie over de waterstand bij Nijmegen Haven is hier te vinden.  

De beperkte openingstijden van Weurt West worden niet gezien als stremming, de stremming van komende weekend, alsmede die van 7 tot en met 17 december wel.

Grave

Vanwege het vervangen van een deurcilinder, schuifcilinders in de nivelleerinstallatie en een peilschaal is sluis Grave gestremd van maandag 24 oktober en dinsdag 25 oktober van 8.00 – 18.00 uur.

Sint-Andries

Vanwege het uitlijnen van de hefdeuren alsmede het uitvoeren van inspecties zijn er stremmingen tussen 31 oktober en 4 november:

  •     Maandag 31 oktober t/m dinsdag 1 november, dagelijks 7.30 tot 12.00 uur
  •     Maandag 31 oktober t/m dinsdag 1 november, dagelijks 14.00 tot 18.30 uur
  •     Woensdag 2 november 7.30 tot donderdag 3 november 18.30 uur
  •     Vrijdag 4 november 7.30 tot vrijdag 4 november 12.00 uur
  •     Vrijdag 4 november 14.00 tot vrijdag 4 november 18.30 uur

 Bron: RWS