skipToContentskipToFooter

Bereid je voor en laat je op 20 maart informeren in een webinar

15-03-2023 De renovatiewerkzaamheden aan de Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel (A29) leveren al een aantal maanden grote verkeershinder op. In april en juni komen daar nog korte en lange wegafsluitingen bij. Ervaar je als ondernemer in Rotterdam en in de regio’s Drechtsteden en BAR-gemeenten veel hinder? Praat dan op maandag 20 maart mee tijdens het webinar ‘Impact renovaties Heinenoordtunnel en Haringvlietbrug’ van samenwerkingsorganisatie Zuid-Holland Bereikbaar.

De steden van de regio Drechtsteden zijn: Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. De BAR-gemeenten bestaan uit: Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk.

Slechts het begin

De renovatiewerkzaamheden aan de Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel zijn slechts het begin van het grootschalige onderhoud in de hele provincie Zuid-Holland. Er volgen nog werkzaamheden aan de Van Brienenoordbrug en grote renovaties in en om Rotterdam, zoals die van de Erasmusbrug. Het renoveren en vervangen van de bestaande infrastructuur duurt zeker tot 2030. Uiteraard zijn wij in gesprek met de provincie om te kijken hoe de overlast zo veel klein mogelijk kan blijven. Daarnaast adviseren we ondernemers, vervoerders en verladers zich goed voor te bereiden en de planning scherp in de gaten te houden.

Afsluitingen Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel

Vanaf 9 juni tot 28 juli 2023 is de Haringvlietbrug afgesloten voor al het wegverkeer (snelweg en parallelbaan). Dit kan nog uitlopen tot en met 4 augustus. Ook voor de Heinenoordtunnel staan korte en langere afsluitingen gepland. Let op: van vrijdag 28 april 22.00 uur tot maandag 8 mei 5.00 is de tunnel in beide richtingen dicht. Check de website van Rijkswaterstaat met een planning en werkkalender.

Webinar 20 maart

Ervaar je als ondernemer nu al veel overlast van de verkeershinder? Ga hierover in gesprek en laat je informeren tijdens het webinar ‘Impact renovaties Heinenoordtunnel en Haringvlietbrug’ van Zuid-Holland Bereikbaar, voor de regio Drechtsteden en BAR-gemeenten.