skipToContentskipToFooter

Gratis webinars over regels rondom gevaarlijke stoffen

14-02-2022 Wie werkt met gevaarlijke stoffen heeft te maken met aardig wat regelgeving. Van het voorkomen van blootstelling aan CMR-stoffen tot het veilig vervoeren en opslaan van lithiumbatterijen: de regels kunnen soms best complex zijn en wijzigen regelmatig. Om bedrijven te helpen in deze wirwar van regels organiseert evofenedex de ‘Week van de gevaarlijke stoffen’, waarbij we dagelijks om 10.00 uur een webinar publiceren.

In de eerste webinar op maandag vertelt Pascal Smetsers, bedrijfsadviseur gevaarlijke stoffen van evofenedex, meer over het vervoer en opslag van lithium-ion accu’s. Aangezien steeds meer apparaten voorzien zijn van een dergelijke accu, liggen er ook steeds meer gevaren op de loer. Welke risico’s zijn er en wat kan een bedrijf doen om die risico’s te beperken?

ADR-vrijstellingen en omgevingswet

Dinsdag staat het webinar in het teken van de ADR-vrijstellingen: LQ en wordt de 1000-puntenregeling uitgelegd. Dana Butter, bedrijfsadviseur gevaarlijke stoffen en specialist in het ADR, legt uit wanneer er sprake is van een geringe hoeveelheid en waar het transport aan moet voldoen. De dag erna gaan beleidsadviseur milieu en veiligheid van evofenedex, Elmar Otten, Simone van Dijk (RoyalHaskoningDHV) en Ron van der Laan (Otentic Logistics) in op de omgevingswet.

De week wordt donderdag afgesloten met een webinar over CMR-stoffen. De afkorting CMR staat voor carcinogeen, mutageen en reprotoxisch. Deze drie namen verwijzen naar stoffen die kankerverwekkend zijn, genen kunnen beschadigen of schadelijk zijn voor de voortplanting en het nageslacht.