Brexit assessment & advies

Optimaal voorbereid voor de naderende brexit

Het Verenigd Koninkrijk (VK)  is per 1 februari 2020 uit de Europese Unie (EU) getreden. Hierdoor zal de handel met het VK vanaf 1 januari 2021, de datum dat de overgangsfase afloopt, op een groot aantal aspecten veranderen. Er is nog veel onduidelijk. Komt er een handelsovereenkomst? Wat staat daar in? Of wordt het toch een no-deal brexit? Ondanks deze onduidelijkheden kun je je al wel voorbereiden om de periode na de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Via de Brexit Assessment en Advies helpt evofenedex je bij het identificeren van jouw risico’s in goederenstromen naar het Verenigd Koninkrijk ter voorbereiding op mogelijk gevolgen. Middels de Brexit-voucher worden 50% van de kosten vergoed. Een assessment bestaat uit 3 tot 5 dagdelen:
  1. uitgebreide intake;
  2. identificeren van de risico’s in je goederenstromen;
  3. rapportage met bevindingen en te nemen maatregelen.

Risico’s, kennis en kansen

De brexit brengt veel nieuwe en ongewenste risico’s mee naar bedrijven die handel drijven met het Verenigd Koninkrijk. Risico’s die, zo merken onze ledenadviseurs, lang niet altijd gezien worden door bedrijven. Kennis van specifieke douanewetgeving en regels is immers onontbeerlijk, en zonder die kennis onderschat je al snel de complexiteit van de situatie.

Maar natuurlijk biedt de brexit ook kansen. Wie straks het beste voorbereid is op de brexit bouwt een voorsprong op ten opzichte van de concurrentie en staat straks als eerste aan wal in het Verenigd Koninkrijk, al jaren een van de belangrijkste handelspartners voor Nederland. Onze experts kunnen adviseren over brexit vraagstukken zoals douanezaken, AEO, vergunningen, btw, ict, vestigingsvraagstukken en het (opnieuw) inrichten van je supply chain.

Plan van aanpak

We beginnen met een telefonische intake met onze gespecialiseerde ledenadviseur. Hiermee brengen we de situatie bij jouw bedrijf in kaart. Afhankelijk van de complexiteit van je specifieke situatie zal het daaropvolgende advies waarschijnlijk twee tot vier dagdelen in beslag nemen. Na dit advies brengen we verslag uit van alle details en ontvang je een rapport waarmee je zelf aan de slag kunt. Via de brexit voucher subsidie kun je nu 50% van de kosten terug krijgen van de overheid.

Waarom evofenedex?

  • Jarenlange ervaring op alle thema’s die relevant zijn rondom de brexit
  • Gespecialiseerde adviseurs in dienst
  • Direct contact met nationale en internationale overheden
  • Profiteer als lid van de ervaring en tips uit het collectief van duizenden leden
  • Een brede blik op internationaal ondernemen die uniek en onafhankelijk is
  • Profiteer van de voordelen van jouw ondernemersvereniging; scherpe prijzen, persoonlijk contact en expertise op jouw vakgebied
  • Brexit voucher aanvragen en gebruiken bij evofenedex
Onze ledenadviseur Peter
Contact

Vragen over landeninformatie?

Peter en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder