Brexit assessment & advies

Optimaal voorbereid voor de naderende brexit

Op 23 juni 2016 besloot een kleine meerderheid van 52% van de stemmers in een raadgevend referendum voor vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. De gevolgen waren en zijn nog steeds nauwelijks te overzien. Wordt het een harde of een zachte brexit? Komen er afspraken met diverse EU-landen of volgt er een no-deal-brexit, met alle gevolgen van dien? Zoals het er nu naar uitziet treedt het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober 2019 uit de Europese Unie en is export naar dat land ineens een ingewikkelde zaak. De hoogste tijd om je bedrijf goed voor te bereiden.

Risico’s, kennis en kansen

De brexit brengt veel nieuwe en ongewenste risico’s mee naar bedrijven die handel drijven met het Verenigd Koninkrijk. Risico’s die, zo merken onze ledenadviseurs, lang niet altijd gezien worden door bedrijven. Kennis van specifieke douanewetgeving en regels is immers onontbeerlijk, en zonder die kennis onderschat je al snel de complexiteit van de situatie.

Maar natuurlijk biedt de brexit ook kansen. Wie straks het beste voorbereid is op de brexit bouwt een voorsprong op ten opzichte van de concurrentie en staat straks als eerste aan wal in het Verenigd Koninkrijk, al jaren een van de belangrijkste handelspartners voor Nederland. Zet brexit dus om in een kans en laat onze experts meedenken over vraagstukken in (het opnieuw inrichten van) je supply chain, vestigingsvraagstukken, vergunningen, btw, ICT en andere relevante thema’s.

Plan van aanpak

We beginnen met een telefonische intake met onze gespecialiseerde ledenadviseur. Hiermee brengen we de situatie bij jouw bedrijf in kaart. Afhankelijk van de complexiteit van je specifieke situatie zal het daaropvolgende advies waarschijnlijk twee tot vier dagdelen in beslag nemen. Na dit advies brengen we verslag uit van alle details en ontvang je een rapport waarmee je zelf aan de slag kunt. Via de brexit voucher subsidie kun je nu 50% van de kosten terug krijgen van de overheid.

Waarom evofenedex?

  • Jarenlange ervaring op alle thema’s die relevant zijn rondom de brexit
  • Gespecialiseerde adviseurs in dienst
  • Direct contact met nationale en internationale overheden
  • Profiteer als lid van de ervaring en tips uit het collectief van duizenden leden
  • Een brede blik op internationaal ondernemen die uniek en onafhankelijk is
  • Profiteer van de voordelen van jouw ondernemersvereniging; scherpe prijzen, persoonlijk contact en expertise op jouw vakgebied
  • Brexit voucher aanvragen en gebruiken bij evofenedex
Onze bedrijfsadviseur Marcel
Contact

Advies op maat nodig?

Marcel en de andere bedrijfsadviseurs helpen je graag verder