ICC Incoterms® 2020 optimaliseren

Inzicht in welke ICC Incoterms® 2020 het beste passen bij jouw bedrijf

ICC Incoterms® 2020 zijn een belangrijk hulpmiddel bij het maken van duidelijke afspraken omtrent de levering van goederen. Niet voor niets maken veel van onze leden daarom gebruik van onze adviesdiensten en opleidingen op dit vlak. Ivo Veraart, docent bij evofenedex, ziet in de dagelijkse praktijk dat het ontbreken van technische kennis vaak een zeer groot probleem is. Hij geeft aan dat bedrijven vaak denken dat ze de zaken goed geregeld hebben, maar dat ze soms toch de klanten compenseren als gevolg van het gebruik van condities die leiden tot ‘gebroken’ risico’s zoals FOB en CIF. Ivo vertelt: “Ook ‘lekker makkelijke’ afhaalcondities zoals Ex-Works en FCA kunnen btw naheffingen tot gevolg hebben, en tot problemen leiden op het gebied van logistiek en kwaliteit”.

Verkeerd gekozen terms

“Vaak krijgt ‘sales’ de schuld van de verkeerd gekozen terms, maar je zou je moeten afvragen of nu net déze afdeling zou moeten beslissen over de te gebruiken ICC Incoterms® 2020. Sales zit over het algemeen niet in de meest optimale positie om de gevolgen te overzien, daarnaast is het niet hun primaire taak om rekening te houden met de belangen van alle andere afdelingen,” geeft de docent aan.

Consequenties verkeerd gekozen terms

Kortom:  “ICC Incoterms® 2020 zijn geen losstaande regels, ze hebben directe gevolgen voor de logistieke, fiscale en financiële bedrijfsvoering van een onderneming. Al deze afdelingen ondervinden direct de positieve of negatieve consequenties van de gebruikte ICC Incoterms® 2020”.

Als ICC Incoterms® 2020 geen structureel onderdeel uitmaken van de strategie bij in- en verkoop zou het zomaar kunnen zijn dat ook jouw bedrijf op dit moment niet de meest logische Incoterms®-keuze maakt. De consequenties laten zich dan, veelal onzichtbaar, voelen in de logistieke processen en dus in de winstmarges. Raadpleeg daarom onze experts en laat ons helpen bij de strategiebepaling rondom ICC Incoterms® 2020.

ICC Incoterms® 2020 optimaliseren

Plan van aanpak

We beginnen met een telefonische intake met onze gespecialiseerde ledenadviseur. Hiermee brengen we de situatie bij jouw bedrijf in kaart. Vervolgens duiken we gericht met elkaar de details in gedurende een dagdeel. Na dit advies brengen we verslag uit van alle details en ontvang je een rapport waarmee je zelf aan de slag kunt met aanbevelingen. Uit onze ervaring blijkt dat een gerichte incompany-training voor de betrokken medewerkers vaak een raadzaam vervolg is.

Waarom evofenedex

  • Jarenlange ervaring met ICC Incoterms® 2020 en alle aanpalende thema’s in de exportorganisatie
  • Gespecialiseerde adviseurs in dienst van evofenedex
  • Kennis van de laatste wet- en regelgeving door ons lobbywerk
  • Profiteer als lid van de ervaring en tips uit het collectief van duizenden leden
  • Een brede blik op internationaal ondernemen die uniek en onafhankelijk is
  • Profiteer van de voordelen van jouw ondernemersvereniging; scherpe prijzen, persoonlijk contact en expertise op jouw vakgebied
Onze ledenadviseur Evert-Jan
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Evert-Jan en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder