Quickscan Gevaarlijke Stoffen

Heb jij lithiumbatterijen, verf of andere chemicaliën in jouw assortiment of werk je er mee? Dan weet je misschien niet dat deze en veel andere producten in de categorie gevaarlijke stoffen vallen volgens de wetgever. Bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen, of deze stoffen vervoeren en opslaan, moeten zich namelijk houden aan speciale wet- en regelgeving. Onze gratis quickscan geeft je eenvoudig inzicht of én waar je risico's loopt met de gevaarlijke stoffen in jouw bedrijf en de wet.

Regels

Er zijn voor het werken met gevaarlijke stoffen regels waar de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid jn jouw bedrijf op controleert. Ook heb je nog de specifieke regelgeving voor de opslag ( PGS-15) of het vervoer (adr) van gevaarlijke stoffen. Daar wordt de controle verricht door omgevingsdienst en de Inspectie Leefomgeving en Transport. Veel bedrijven hebben moeite om de regels goed te implementeren vanwege hun complexiteit. Wij zijn dé kennispartner voor bedrijven die gevaarlijke stoffen in hun bedrijfsvoering hebben.

Voorkomen is beter dan genezen

Een boete van een inspectiedienst loopt al snel in de duizenden euro’s. Maar ongevallen met medewerkers hebben een nog grotere impact. Om dit soort incidenten te voorkomen bieden wij de Quickscan gevaarlijke stoffen aan. De quickscan is een goed startpunt voor een beoordeling van de stand van zaken en een analyse van de knelpunten. 

Gratis advies

Bij een quickscan komt onze adviseur langs op jouw bedrijfslocatie om de bedrijfsprocessen te analyseren. Na de quickscan ontvang je van ons direct een mondelinge toelichting van de geconstateerde verbeterpunten. Deze dienstverlening is geheel gratis wanneer je lid wordt van evofenedex. Zo helpen we jaarlijks honderden leden.

Waarom de quickscan?

  • Jouw bedrijfsvoering veillig en conform wetgeving
  • Problemen voorkomen met inspectiediensten
  • Voor leden van evofenedex zijn er geen kosten verbonden 
  • In minder dan twee uur inzicht in jouw stand van zaken met gevaarlijke stoffen
  • Wij kennen de meest actuele wet- en regelgeving vanuit de overheid
Onze bedrijfsadviseur Marcel
Contact

Advies op maat nodig?

Marcel en de andere bedrijfsadviseurs helpen je graag verder