Inventariseer de risico’s en maak een plan

De brexit is per 1 februari 2020 een feit

Na uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zal de handel met het VK op een groot aantal aspecten veranderen. Een goede voorbereiding scheelt veel problemen en beperkt de gevolgen als de brexit eenmaal zover is. Elk bedrijf kent zijn eigen unieke situatie en heeft ook zijn eigen maatwerkaanpak nodig. Bij de brexitdesk van evofenedex kan je altijd terecht voor raad en daad.

  Heb jij brexit-vragen over:

  • Douaneprocedures
  • Incoterms®
  • Contracten
  • Algemene voorwaarden
  • Exportdocumenten
  • Ketenpartners

  Bel dan naar: 079 346 7346 of mail naar brexitdesk@evofenedex.nl

  Risico’s

  De brexit brengt veel nieuwe en ongewenste risico’s mee naar bedrijven die handel drijven met het Verenigd Koninkrijk. Risico’s die, zo merken onze ledenadviseurs, lang niet altijd gezien worden door bedrijven. Kennis van specifieke douanewetgeving en regels is immers onontbeerlijk, en zonder die kennis onderschat je al snel de complexiteit van de situatie.

   

  Hoe verhuisbedrijf Henneken marktleider wil blijven na de brexit

  Tijdens de voorbereiding op brexit biedt evofenedex praktische ondersteuning
  Lauwrens de Jong, directeur Henneken

  Kansen

  Maar natuurlijk biedt de brexit ook kansen. Wie straks het beste voorbereid is op de brexit bouwt een voorsprong op ten opzichte van de concurrentie en staat straks als eerste aan wal in het Verenigd Koninkrijk, al jaren een van de belangrijkste handelspartners voor Nederland. Zet brexit dus om in een kans en laat onze experts meedenken over vraagstukken in (het opnieuw inrichten van) je supply chain, vestigingsvraagstukken, vergunningen, btw, ICT en andere relevante thema’s.

  brexitwhitepaper

  Brexit whitepaper

  50 acties voor ondernemers om te dealen met de brexit

  Brexit plan van aanpak. Deze whitepaper bevat 5 aandachtspunten en 50 acties voor ondernemers om te dealen met de brexit.

  Anneke
  Contact

  Vragen over de brexit?

  Onze brexitdesk helpt je graag verder