Inventariseer de risico’s en maak een plan

Per 1 januari 2021 loopt de overgangsperiode af

Het VK is per 1 februari 2020 uit de EU getreden. Toen is direct een overgangsperiode ingegaan. Voor bedrijven is feitelijk niets veranderd omdat het VK nog aansluit bij de Europese regelgeving tot de overgangsperiode afloopt eind 2020. Maar er komen veel veranderingen aan, waarvan nu al vrijwel zeker is dat Nederlandse ondernemers er mee te maken. Een goede voorbereiding scheelt veel problemen per 1 januari 2021. 

Elk bedrijf kent zijn eigen unieke situatie en heeft ook zijn eigen maatwerkaanpak nodig. Bij de Brexit-desk van evofenedex kan je altijd terecht voor raad en daad.

  Heb jij brexit gerelateerde vragen over:

  • Douaneprocedures
  • ICC Incoterms® 2020
  • Contracten
  • Algemene voorwaarden
  • Btw
  • Exportdocumenten
  • Ketenpartners

  Bel dan naar: 079 346 7346 of mail naar brexitdesk@evofenedex.nl

  Risico’s

  De brexit brengt veel nieuwe en ongewenste risico’s mee naar bedrijven die handel drijven met het Verenigd Koninkrijk. Risico’s die, zo merken onze ledenadviseurs, lang niet altijd gezien worden door bedrijven. Kennis van specifieke douanewetgeving en regels is immers onontbeerlijk, en zonder die kennis onderschat je al snel de complexiteit van de situatie.

   

  Hoe verhuisbedrijf Henneken marktleider wil blijven na de brexit

  Tijdens de voorbereiding op brexit biedt evofenedex praktische ondersteuning
  Lauwrens de Jong, directeur Henneken

  Kansen

  Maar natuurlijk biedt de brexit ook kansen. Wie straks het beste voorbereid is op de brexit bouwt een voorsprong op ten opzichte van de concurrentie en staat straks als eerste aan wal in het Verenigd Koninkrijk, al jaren een van de belangrijkste handelspartners voor Nederland. Zet brexit dus om in een kans en laat onze experts meedenken over vraagstukken in (het opnieuw inrichten van) je supply chain, vestigingsvraagstukken, vergunningen, btw, ICT en andere relevante thema’s.

  brexit evofenedex

  Brexit-checklist

  65 tips om je voor te bereiden op de brexit

  Deze checklist bevat 9 stappen en 65 concrete tips voor ondernemers die je helpen met een goede voorbereiding op de brexit.

  Anneke
  Contact

  Vragen over de brexit?

  Onze brexitdesk helpt je graag verder