ZZP modelovereenkomst check

Voorkom problemen met ZZP-ers

De afschaffing van de VAR, die opdrachtgever vrijwaarde voor naheffing loonbelasting is een feit. Vanaf 1 mei 2016 kunt u gebruikmaken van een (model-) overeenkomst tot opdracht die op de goedkeuring van de belastingdienst kan rekenen.

Belastingdienst

De toegepaste modelovereenkomst wordt uiteindelijk beoordeelt door de Belastingdienst. Beschouwt de Belastingdienst je inzet van de ZZP'er als een verkapte dienstbetrekking omdat de modelovereenkomst bijvoorbeeld niet volgens de juiste richtlijnen is samengesteld, dan kan er een naheffing en boetes worden opgelegd.

Het voordeel van een goedgekeurde modelovereenkomst is juist weer dat je 5 jaar vrijwaring voor betaling van loonheffing en sociale premies ontvangt, zolang er conform de beschrijving van de opdracht wordt gewerkt. evofenedex helpt je hier mee.

Wij beoordelen jouw modelovereenkomst

Wij bieden exclusief aan leden kosteloos de mogelijkheid om de ingevulde modelovereenkomsten te laten beoordelen op haalbaarheid voor goedkeuring bij de Belastingdienst. Stuur jouw modelovereenkomst naar bedrijfsjuristen@evofenedex.nl.

Mocht jouw modelovereenkomst naar onze mening niet voldoen aan de vereisten van de Belastingdienst dan informeren wij jou over de te nemen stappen. Wij streven er naar binnen 5 werkdagen je te informeren.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder