Nieuwe Incoterms® 2010 van toepassing op het internationaal handelsverkeer

Vanaf 1 januari 2011 zijn nieuwe Incoterms® 2010 van toepassing op het internationaal handelsverkeer.

Een viertal Incoterms® 2010 regels zijn komen te vervallen en er zijn met Delivery at Terminal (DAT) en Delivery at Place (DAP) twee nieuwe terms bijgekomen. Ook qua presentatie en inhoud zijn de Incoterms® 2010 anders dan de oude Incoterms® van 10 jaar geleden.

Toepassing Incoterms® 2010 laten controleren

Importerende en exporterende bedrijven doen er dan ook verstandig aan om te controleren of de Incoterms® 2010 regels die thans binnen het bedrijf gebruikt worden, nog wel adequaat zijn, want misverstanden tussen handelspartners kunnen jouw onderneming veel geld kosten.

evofenedex biedt leden de mogelijkheid om de wijze waarop zij thans Incoterms® 2010 hanteren te laten beoordelen door haar juristen. Door middel van een praktische Quickscan wordt direct duidelijkheid verschaft.

De volgende aspecten worden inzichtelijk gemaakt:

  • kosten,
  • uw verantwoordelijkheden en
  • risico’s.

Nadat wij op vertrouwelijke basis mondelinge en/of schriftelijke relevante informatie met jou hebben uitgewisseld, ontvang je een helder advies over gebruik van Incoterms® 2010 binnen jouw internationale handelsverkeer.

evofenedex-leden ontvangen korting

Een standaard Quickscan toepassing Incoterms® 2010 zal een dagdeel in beslag zal nemen. Het tarief voor de quickscan bedraagt € 700,-, exclusief BTW en reiskosten. Voor evofenedex-leden bedraagt dit € 580,-, exclusief BTW en reiskosten.

Waarom quickscan incoterms 201

  • Vanaf 1 januari 2011 zijn nieuwe Incoterms® 2010 regels van toepassing op het internationaal handelsverkeer
  • evofenedex biedt leden de mogelijkheid om de wijze waarop zij thans Incoterms hanteren te laten beoordelen door haar juristen
Marcel
Contact

Advies nodig?

Marcel en de andere bedrijfsadviseurs helpen je graag verder