Beveiligingsadviseur Luchtvracht (BAL)

De industrie en de overheid hebben belang bij een snel en veilig vervoer van luchtvracht

Door het creëren van een veilige luchtvrachtketen van erkend luchtvrachtagenten en de bekende afzenders, wordt de vracht zo snel mogelijk naar luchthavens vervoerd en aan boord van een vliegtuig geladen.

Voorwaarden bekende afzender (Known Consignor)

Om de erkenning Bekende Afzender (Known Consignor) te verkrijgen, afgegeven door de Koninklijke Marechaussee, moet een bedrijf aan een aantal voorwaarden voldoen. Een van die voorwaarden is dat in de organisatie minimaal 1 persoon aangewezen moet worden die verantwoordelijk is voor het toezicht op beveiligingscontroles: de Beveiligingsadviseur Luchtvracht. Een andere voorwaarde is dat al het personeel dat met identificeerbare luchtvracht in aanraking komt, een training Security Awareness voor de medewerker Luchtvracht heeft gevolgd.

Beveiligingsadviseur Luchtvracht is eindverantwoordelijk

De beveiligingsadviseur luchtvracht is eindverantwoordelijk voor de naleving van de wetgeving, en moet alle noodzakelijke maatregelen nemen om manipulatie van luchtvracht te voorkomen. Hij wordt door de Koninklijke Marechaussee als contactpersoon gezien.

 

evofenedex-beveiligingsadviseur luchtvracht inschakelen

Om te voldoen aan de verplichting biedt evofenedex-bedrijfsadvies haar leden de mogelijkheid om op te treden als beveiligingsadviseur luchtvracht. Voor meer informatie kun je contact opnemen met evofenedex-bedrijfsadvies. 

Bedrijfsadvies

  • De Beveiligingsadviseur Luchtvracht is eindverantwoordelijk voor de naleving van de wetgeving, en moet alle noodzakelijke maatregelen nemen om manipulatie van luchtvracht te voorkomen.
  • Om te voldoen aan de verplichting biedt evofenedex bedrijfsadvies haar leden de mogelijkheid om op te treden als beveiligingsadviseur luchtvracht

Deze bedrijven gingen je voor:

  • Aviall Services
  • Rexnord
Marcel
Contact

Advies nodig?

Marcel en de andere bedrijfsadviseurs helpen je graag verder