Wij helpen bedrijven snel en effectief!

Wil jij een duurzamere logistiek?

Lean and Green is het stimuleringsprogramma van Connekt voor bedrijven om hun logistieke- en mobiliteitsproces duurzamer te maken door concreet met CO2-reductie aan de slag te gaan. Wij helpen bedrijven bij het behalen van de Lean and Green Award.

Lean and Green award

Logistieke activiteiten zorgen voor CO2-emissies. Door kritisch te kijken naar het energie- en brandstofverbruik en passende maatregelen te nemen, kan de CO2-uitstoot aanzienlijk worden verminderd. Dit draagt niet alleen bij aan de vermindering van het broeikaseffect, maar zorgt vaak ook voor kostenbesparingen. Met een Lean and Green Award laten organisaties zien dat zij actief bezig zijn met CO2-reductie.

Opstellen Plan van Aanpak

Om voor de Lean and Green Award in aanmerking te komen, moeten bedrijven een Plan van Aanpak opstellen. Hierin moet staan hoe zij in 5 jaar tijd 20% CO2-reductie willen realiseren. Reeds genomen maatregelen mogen hierin ook worden genoemd, als deze maar niet langer dan 2 à 3 jaar geleden zijn geïmplementeerd. Als het Plan van Aanpak door TNO is goedgekeurd, ontvangt het bedrijf de Lean and Green Award.

Wij bieden hulp bij Plan van Aanpak

Het opstellen van een Plan van Aanpak voor de Lean and Green-award is geen eenvoudige opgave. Vooral de cijfermatige onderbouwing van de CO2-reductie per maatregel blijkt voor veel bedrijven lastig om te berekenen. Wij hebben sinds 2011 al meer dan 50 bedrijven begeleid bij het opstellen van hun plan van aanpak, en zo een belangrijke rol gespeeld bij het behalen van hun Lean and Green Award.

Wij ondersteunen de volgende onderwerpen

  • Vaststellen scope
  • Uitvoeren van nulmeting
  • Berekenen van CO2-emissies
  • Opstellen van besparingsmaatregelen
  • Vaststellen van operationele KPI’s voor monitoring
  • Opstellen van het Plan van Aanpak
  • Het toetsen van een concept Plan van Aanpak
Onze bedrijfsadviseur Marcel
Contact

Advies op maat nodig?

Marcel en de andere bedrijfsadviseurs helpen je graag verder

Ervaringen

Ervaringen

Bernaards Transport, Halsteren
Transporteur
Zeer kundige adviseur. Had veel verstand van de materie en wist het goed over te brengen
Franken Transport, Nieuw-Bergen
Transporteur
Niks op aan te merken, alles prima in orde
Baks, Borculo
Agro en Food
Wij willen evofenedex nogmaals bedanken voor de hulp en het meedenken met als resultaat het behalen van de Lean and Green Award