Co2-uitstoot berekenen met BigMile

100 leden mogen gratis gebruik maken van BigMile.

Voor alle bedrijven is het onvermijdelijk: het terugdringen van de CO2-uitstoot. Dat volgt uit de afspraken in het Klimaatakkoord van het kabinet. Deze maatregel begint met het vaststellen van de CO2-uitstoot van het wagenpark. En dat is makkelijker dan je denkt.

Het meten en analyseren van de zogenaamde ‘carbon footprint’ kan tegenwoordig namelijk vergaand geautomatiseerd. Connekt heeft daarvoor het programma BigMile ontwikkeld. Met een overzicht van de ritten en van de verbruikte brandstof kun je zo eenvoudig je uitstoot vaststellen. 

Wat is Big Mile en hoe werkt het?

Big Mile is een geavanceerd online systeem dat je in drie stappen eenvoudig inzicht geeft in jouw CO2-uitstoot. 

 • Stap 1: Stel je logistieke profiel samen.
  Waar bestaat je lading uit, welk type vrachtauto zet je in, welke brandstof gebruik je? Is de kilometerdata op kentekenniveau of op basis van het hele wagenpark? Met deze gegevens genereer je een datasheet. Het onderstaande filmpje geeft een impressie van het systeem.

 • Stap 2: Upload de transport- en brandstofgegevens van je wagenpark.
  Als verlader kun je ook gebruiken van de data van je beroepsgoederenvervoerder. De data kunnen uit elk willekeurig systeem komen en worden via een Excelbestand geüpload.
   
 • Stap 3: Analyseer de CO2-uitstoot.
  De resultaten in BigMile laten ook gemakkelijk uitschieters zien. Welke rit in combinatie met een specifieke lading levert je de meeste CO2-uitstoot op? Het systeem stelt een overzichtelijk pdf-document samen met alle relevante uitkomsten. Hieronder zie je een voorbeeldrapport. Maar met de geavanceerde analysesystematiek in BigMile kun je nog diepgaandere analyses in het systeem maken. Het onderstaande filmpje geeft een indruk hoe je dit kunt doen.

 

 

 

Aanmelden voor gratis kennismaking

Om gebruik te maken van BigMile moeten deelnemers eerst een korte digitale training volgen. Hiervoor zijn op korte termijn enkele data beschikbaar. Schrijf je in voor de trainingen via de website van Connekt of meld je aan via ons aanvraagformulier. Let op, er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Aanmelden trainingen

Waarom gratis?

Door een bijdrage vanuit de Topsector Logistiek kan evofenedex 100 leden een kosteloze kennismaking aanbieden met het geautomatiseerd meten van CO2 via BigMile. Dit betreft een eenmalig introductie-aanbod. Inmiddels hebben ruim 30 leden gebruik gemaakt van dit aanbod.

De kennismaking bestaat uit:

 • Een training in het gebruik
 • Een helpdesk voor vragen en uitleg over de resultaten
 • onbeperkt gebruik in de periode van 1 januari tot 1 december 2020.

Voordelen BigMile

 • Eenvoudig en snel inzicht in de CO2-uitstoot
 • Uiterst gebruiksvriendelijk online systeem
 • Gratis ondersteuning vanuit evofenedex
Onze bedrijfsadviseur Marcel
Contact

Advies op maat nodig?

Marcel en de andere bedrijfsadviseurs helpen je graag verder