Voorkom hoge boetes bij controle naleving rij- en rusttijden

Uit de praktijk blijkt dat veel bedrijven de interne controle op de rij- en rusttijden (Arbeidstijdenbesluit vervoer) onvoldoende op orde hebben

Hierdoor loopt men het risico hoge boetes te ontvangen wanneer de Inspectie Leefomgeving en Transport bij het bedrijf komt handhaven.

Direct inzichtelijk of en welke overtredingen je nog maakt

evofenedex wil haar leden met deze wetgeving helpen. Met de Rij- en Rusttijden Checker krijgt het bedrijf per brief een overzicht welke overtredingen men maakt en welke stappen men nog moet nemen.

Onafhankelijk advies over de naleving van rij- en rusttijden

De Rij- en Rusttijden Checker is een onafhankelijk advies over de naleving van de rij- en rusttijden door jouw chauffeurs. Deze dienst wordt eenmaal per jaar gratis aan evofenedex-leden aangeboden. evofenedex analyseert voor jou de gegevens uit de digitale tachograaf van een aantal geselecteerde chauffeurs. Op basis van deze analyse wordt er een adviesrapport opgesteld waarmee je inzicht krijgt in het nalevingprofiel van jouw chauffeurs.

Gegevens van de digitale tachograaf aanleveren

Hoeveel uitdraaien van de digitale tachograaf je kunt aanleveren, is afhankelijk van de bedrijfsgrootte. Als je meer gegevens wilt aanleveren, wordt een meerprijs in rekening gebracht.

Bedrijfsgrootte Aantal gratis aan te leveren chauffeurs*
1 - 20 werknemers 4 chauffeurs
20 - 100 werknemers 8 chauffeurs
100 - 200 werknemers 12 chauffeurs
200 - 500 werknemers 16 chauffeurs
> 500 werknemers 20 chauffeurs


Om de steekproef te kunnen uitvoeren, hebben wij de gegevens van de bestuurderskaart(en) nodig. De afdeling Ledenservice zal deze gegevens analyseren. Vervolgens ontvang je van ons per brief de rapportage met de uitkomsten van het onderzoek.

Adviesrapport tot op chauffeursniveau

De rapportage is zeer gedetailleerd, tot op chauffeursniveau, en heeft als referentieperiode een aaneengesloten periode van 28 dagen. Je krijgt per chauffeur inzichtelijk hoe de rij- en rusttijden worden nageleefd en welke eventuele overtredingen zijn begaan conform het Arbeidstijdenbesluit vervoer.

Analyse van de tachograaf

Daarnaast wordt ook het gebruik van de tachograaf geanalyseerd. Aan het eind van het rapport geeft een expert van evofenedex in de eindconclusie een advies op maat. Hierin worden opvallende resultaten uitgelicht en aanbevelingen gedaan.

Alles wat je moet weten

  • Onafhankelijk advies over de naleving van de rij- en rusttijden door jouw chauffeurs
  • Gratis analyse van de gegevens uit de digitale tachograaf van jouw chauffeurs
  • Je ontvangt een adviesrapport met de uitkomsten van het onderzoek en welke stappen eventueel nog genomen moeten worden
  • Niet ledenprijs is op aanvraag
  • Voor evofenedex leden is de dienst gratis
Marcel
Contact

Advies nodig?

Marcel en de andere bedrijfsadviseurs helpen je graag verder