Spoorkosten-check

Duidelijk inzicht in spoorvervoerskosten

Wat gaat het kosten om jouw vracht per spoor te vervoeren? Met behulp van onze Spoorkosten-check krijg je eenvoudig inzage krijgen in de kostprijs van het spoorgoederenvervoer. Dit hulpmiddel maakt duidelijk hoe spoortarieven tot stand komen, waardoor je dit kan vergelijken met de tarieven die je betaald voor het spoorgoederenvervoer. 

Hoe werkt het?

De Spoorkosten-check is in staat om de kostprijs weer te geven voor alle spoortrajecten binnen de EU,  opgesplitst in verschillende kostencomponenten. Het rekenmodel dat achter de Spoorkosten-check zit is dusdanig betrouwbaar dat eventuele afwijkingen minimaal zijn. Ook worden de brongegevens door evofenedex regelmatig geüpdatet mochten kosten wijzigen. Het eindrapport bevat de zogeheten trajectberekening en de samenstelling van de diverse kostencomponenten.

Aanvragen

Grip

Onze check heeft als doel om de verlader grip op de intransparante spoormarkt te geven.

Voor bedrijven die nog geen spoorgoederenvervoer gebruiken is de Spoorkosten-check ideaal om te kijken of een overstap naar spoor aantrekkelijk is. Op deze manier wordt een modal-shift van weg naar spoor gestimuleerd.

Jouw voordelen

  • Snel inzicht in kosten
  • Hulpmiddel voor het verkrijgen van de juiste prijs
  • Ondersteuning in modaliteitsselectie

Prijzen

De Spoorkosten-check is beschikbaar voor leden en niet-leden. Leden kunnen jaarlijks kosteloos één traject laten berekenen. Voor de overige trajectberekeningen zijn er twee tarieven:

  1. 1 tot 5 trajectenpakket. Hierbij kan je tot 5 trajecten aanleveren binnen een periode van één jaar. Het tarief is voor leden € 60,-  inclusief btw en €90,- inclusief btw voor niet-leden.
  2. Jaarprijs voor onbeperkte hoeveelheid trajectanalyses.

Voor meer informatie over de jaarprijs kunt u contact opnemen met Jurgen van der Sloot.

Mark
Contact

Vragen over de spoorkosten-check?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder