Vergelijk met andere verladers en controleer of je niet teveel betaalt

Kosten voor transport stijgen en vormen een steeds groter onderdeel van uw totale operationele kosten.

Met de evofenedex transportkosten benchmark kun je jouw transportkosten met die van andere bedrijven vergelijken. Zo kun je controleren of je niet teveel betaalt.

Transportkosten benchmark

In de transportkosten benchmark database zijn actuele tarieven op het gebied van lucht-/ expressvracht en zeevracht vastgelegd. Met behulp van deze actuele, uitgebreide en anonieme database wordt het mogelijk een waarheidsgetrouw oordeel te vellen over de hoogte van de transporttarieven die je contractueel hebt vastgelegd met jouw vervoerders. Je krijgt waardevolle informatie in handen om succesvol te kunnen onderhandelen over de inkoop van jouw transport.

Voor wie zijn de benchmarkproducten bestemd?

De benchmark is bestemd voor verladers die jaarlijks ca. 1 miljoen euro aan transportkosten per modaliteit hebben. Meer dan 60 verschillende gerenommeerde internationaal opererende bedrijven hebben al geprofiteerd van de database. Het betreft bedrijven uit verschillende sectoren en markten met een gezamenlijke uitgave aan vrachtkosten van meer dan 14 miljard euro per jaar.

Welke producten zijn beschikbaar?

Via evofenedex kun je op een zeer aantrekkelijke wijze gebruik maken van de benchmark modaliteiten lucht-/expressvracht en zeevracht. Als evofenedex-lid ontvang je korting op de reguliere tarieven.

Hoe profiteert jouw bedrijf van benchmarking?

Je ontvangt een heldere rapportage over uw tarieven in relatie tot andere marktpartijen voor de door u gekozen modaliteit(en). U heeft hiermee een in de praktijk bewezen onderhandelingsinstrument. Dit geeft je strategisch voordeel bij het bepalen van uw huidige en toekomstige marktpositie. Je bent in staat om strategische keuzes te maken op het gebied van productie en afzetmarkten.

Bespaar ook 20% op jouw jaarlijkste transport uitgaven

Een groot deel van de deelnemende bedrijven blijkt in staat te zijn aanzienlijke besparingen door te voeren. Met behulp van benchmarking als ‘business intelligence’ instrument heeft meer dan 15% van de deelnemende bedrijven een kostenbesparing gerealiseerd van meer dan 20% op hun jaarlijkse uitgaven aan transport.

De voordelen:

  • Anoniem onderling tarieven vergelijken
  • Vergelijk met actuele database
  • Benchmark voor verschillende modaliteiten
  • Je ontvangt een heldere rapportage over uw tarieven
  • Kostenbesparing op uw jaarlijkse uitgaven aan transport
  • evofenedex-leden krijgen 10% korting!
Marcel
Contact

Advies nodig?

Marcel en de andere bedrijfsadviseurs helpen je graag verder