Quickscan algemene voorwaarden

De rechten en plichten van contractspartijen vastleggen

Door het in gebruik nemen van algemene voorwaarden kunnen ondernemers precies bepalen onder welke voorwaarden zij leveren, betalen, verkopen of inkopen. Algemene voorwaarden kunnen bescherming bieden. Met algemene voorwaarden is namelijk direct duidelijk welke rechten en plichten contractspartijen hebben. Dit bespaart een hoop tijd en moeite, omdat over deze voorwaarden niet steeds apart onderhandeld hoeft te worden.

Problemen bij verkeerde algemene voorwaarden

  1. Rechters zetten regelmatig de voorwaarden opzij omdat deze niet volgens de juiste wijze aan de wederpartij kenbaar zijn gemaakt.
  2. Een ander probleem ontstaat als de vraag rijst of bepaalde voorwaarden rechtsgeldig zijn. Zo kan bijvoorbeeld niet iedere aansprakelijkheid worden uitgesloten.

Het motto ‘niet geschoten, is altijd mis’, gaat dus niet op bij het gebruiken van algemene voorwaarden. De zinsnede ‘Let op de kleine lettertjes!’, geldt dus eigenlijk voor beide partijen.

Laat jouw algemene voorwaarden toetsen

evofenedex biedt leden de mogelijkheid om hun algemene voorwaarden inhoudelijk te laten toetsen door haar juristen. Daarbij beoordelen de juristen eveneens of je de juiste voorwaarden gebruikt in het kader van de bedrijfsactiviteiten maar ook gaan zij na wie je contractspartijen zijn. Belangrijk is vooral dat zij jou tevens zullen adviseren in de wijze van ingebruikneming van de algemene voorwaarden en hoe je de discussie over de toepasselijkheid kan vermijden.

Door middel van een quickscan worden algemene voorwaarden beoordeeld op:

  • hun passendheid,
  • inhoud,
  • volledigheid en
  • de wijze van ingebruikneming.

Je ontvangt daarop een helder en praktisch advies over het gebruik van jouw algemene voorwaarden.

Voor leden gratis

Het standaard tarief voor een quickscan algemene voorwaarden bedraagt € 290,-, exclusief btw. Voor evofenedex-leden is deze dienst gratis. Indien er naar aanleiding van de quickscan herschrijving of aanvulling van jouw algemene voorwaarden gewenst is, kan je er voor kiezen om een beroep te doen op onze ruime ervaring en deskundigheid.

Quickscan aanvragen

Je kunt gebruik maken van dit aanbod door je huidige algemene voorwaarden en een omschrijving van jouw bedrijfsactiviteiten te zenden naar bedrijfsjuristen@evofenedex.nl en je ontvangt binnen enkele dagen jouw quickscan retour.

Waarom quickscan algemene voorwaarden?

  • Met algemene voorwaarden is direct duidelijk welke rechten en plichten contractspartijen hebben.
  • evofenedex biedt leden de mogelijkheid om hun algemene voorwaarden inhoudelijk te laten toetsen door haar juristen.
  • Ook advies over algemene voorwaarden bij internationaal zakendoen
  • Je ontvangt daarop een helder en praktisch advies over het gebruik van jouw algemene voorwaarden.
Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder