100% zekerheid dat de transportkosten kloppen

Technische Unie

“Voor 20.00 uur besteld, morgen geleverd” is de belofte die de Technische Unie aan haar klanten geeft. De Technische Unie is de grootste technische groothandel van Nederland. Met ruim twee miljoen artikelen van meer dan 700 leveranciers is Technische Unie de marktleider op het vlak van installatiematerialen op het gebied van elektrotechniek, licht, gereedschap, sanitair, verwarming en klimaattechniek. Met zo’n groot assortiment is grip op de logistieke kosten een absolute noodzaak.

Uitdaging

De transportkosten van de vaste vervoerder opnieuw beoordelen ondanks gebrek aan kennis en tijd.

Aanpak

Grondig doorlopen van de prestaties en tarieven van de vervoerder.

Resultaat

Onevenwichtigheid uit de tarifering is rechtgezet, jarenlange relatie met vervoerder wordt voortgezet.

Uitdaging

“Naast dat de Technische Unie een eigen wagenpark heeft van meer dan  200 eigen bedrijfsauto’s voor de fijnmazige distributie, maken wij ook gebruik van externe vervoerders”. vertelt Henk Tol, Manager  Distributie. De Technische Unie heeft  jarenlange relaties met  zijn vervoerders. Eén van deze vervoerders is verantwoordelijk voor het nachtelijke goederentransport van de linehauls tussen de 2 distributiecentra en de 20 hubs in Nederland. Maar Tol vermoedt een onbalans in de tarieven per traject en andere transport gerelateerde kosten. En aangezien de  vervoerskosten in de miljoenen lopen, wordt er actie op ondernomen. Het gebrek aan expertise op dit gebied en in combinatie met tijdgebrek zorgt ervoor dat de Technische Unie kiest om de hulp van evofenedex in te schakelen.

“Met de onafhankelijke expertise van evofenedex weten we zeker dat onze transportkosten kloppen.”
Henk Tol, Manager Distributie Technische Unie

Aanpak

Technische Unie houdt al periodiek de tarieven van de vervoerders onder de loep. “Initieel was het plan om te gaan tenderen voor een nieuwe vervoerder. Maar vanwege de lange relatie en onze tevredenheid met de huidige vervoerder, hebben we besloten om een onderzoek op basis van Activity Based Costing te verrichten naar de kosten en tarieven die in rekening werden gebracht.”

Ton Mooren, vervoersexpert bij evofenedex start vervolgens een uitgebreid onderzoek. In een periode van enkele weken worden de tarieven doorgelicht en de prestaties beoordeeld. Met een  bedrijfsbezoek worden tot slot de financiën van de vervoerder geanalyseerd.

Resultaat

“Wij willen niet met het mes op de keel de laagste prijs voor het transport verkrijgen. Maar we willen wel de juiste prijs voor de reis.” De analyse wees uit dat er een onevenwichtigheid in de kosten was geslopen. Nadat dit is rechtgezet,  gaan de vervoerder en Technische Unie weer een hernieuwd partnership voor de komende jaren met elkaar aan. “Het is altijd prettig om samen te werken met een partij met ervaring, en met de onafhankelijke expertise van evofenedex weten we zeker dat het klopt.” besluit Tol. Technische Unie is sinds 1986 lid van evofenedex.

Advies over kosten en tarieven in het vervoer

Vertrouw op onze onafhankelijke beoordeling

et de logistieke dienstverleners worden afspraken gemaakt over de tarieven. De tarieven zijn niet altijd transparant. Bovendien zijn er jaarlijks discussies over tariefaanpassingen en toeslagen. evofenedex-Bedrijfsadvies beoordeelt tarieven en assisteert bij het onderhandelen over kosten en tarieven in het wegvervoer.

Sander
Contact

Ook je transportkosten grondig doorlopen?

Sander en zijn team helpen je graag verder!