Antwoord op complexe export vraagstukken en bijspijkeren van export kennis

Royal Duyvis Wiener

"Waar je ook ter wereld een chocolade reep eet, de kans is onvoorstelbaar groot dat deze is gemaakt met behulp van één van onze machines ", vertelt Mirjam van Dijk, CEO van Royal Duyvis Wiener. Deze onderneming, opgericht in 1885, is wereldwijd marktleider in machines voor cacaoverwerking. Van Oekraine naar Ivoorkust tot Brazilië, het bedrijf levert vooral machines aan het buitenland. 95% van de 80 miljoen euro omzet is afhankelijk van export.

Uitdaging

Systematische totstandkoming van export-plannen en inzicht in de afwikkeling van exporttransacties.

Aanpak

Ledenservice voor pragmatische antwoorden en deelname aan diverse export-opleidingen.

Resultaat

Voor Royal Duyvis Wiener is evofenedex de brede partner bij internationaal ondernemen.

Uitdaging

De wereld van export is ook voor Royal Duyvis Wiener continu in beweging. Aanpassingen in wet- en regelgeving of nieuwe exportmarkten vereisen 24/7 up-to-date kennis die direct toepasbaar is in de praktijk. Zo was er vanuit het bedrijf veel vraag naar de systematische totstandkoming van export-plannen en inzicht in de afwikkeling van exporttransacties.

Aanpak

Royal Duyvis Wiener is een uiterst betrokken lid van evofenedex. Bij complexe export-vraagstukken weet de onderneming onze ledenservice te vinden voor pragmatische antwoorden. Daarnaast hebben ze de afgelopen jaren tientallen medewerkers laten deelnemen aan de diverse export-opleidingen en kennisbijeenkomsten van evofenedex.

De behoefte bleek echter snel niet alleen te liggen bij opleiden. Zo wil het bedrijf ook actief deelnemen aan het netwerk van evofenedex waarin soortgelijke bedrijven hun kennis en ervaringen kunnen delen. Daarom gaat de betrokkenheid van Royal Duyvis Wiener verder in de rol als bestuurslid van evofenedex.

95% van onze omzet is afhankelijk van export en daarom is evofenedex onze natuurlijke partner
Mirjam van Dijk, CEO Royal Duyvis Wiener

Resultaat

Voor Royal Duyvis Wiener is evofenedex de brede partner bij internationaal ondernemen. Mirjam van Dijk verduidelijkt: "Vanwege onze uitgebreide ervaring met export, en de inhoudelijke kwaliteit van de kennis van evofenedex, treffen wij in elkaar een partner die ons helpt grenzen te verleggen.

Checklist De buitenlandse zakenpartner

Checklist De buitenlandse zakenpartner

Hoe vind je de beste buitenlandse zakenpartner?

De sleutel tot succes bij export is vaak het vinden van de juiste zakenpartner. Maar hoe vind je die betrouwbare agent of distributeur?

Sander Zandvoort
Contact

Loop jij ook tegen complexe exportvraagstukken aan?

Sander en zijn team helpen je graag verder!