Hoe Intertek 100% veilig blijft werken met gevaarlijke stoffen

Intertek

Intertek is een van de grootste leveranciers van test-, inspectie- en certificeringsdiensten, met meer dan 40.000 medewerkers werkzaam in meer dan 100 landen wereldwijd.  Het bedrijf werkt wereldwijd - het hoofdkantoor staat in Londen - en heeft ook een locatie op het bedrijventerrein Chemelot in Geleen. 

De uitdaging

Medewerkers moeten op de hoogte zijn van de wettelijke voorschriften rond gevaarlijke stoffen

Onze aanpak

De volledige bedrijfsvoering op het vlak van gevaarlijke stoffen wordt beoordeeld door Pascal Smetsers, een van de veiligheidsadviseurs van evofenedex.

Het resultaat

Pascal Smetsers doet jaarlijkse de audit bij Intertek Polychemlab. Op deze manier blijft de veiligheid bij Intertek gegarandeerd.

Uitdaging

Intertek test onder meer chemische stoffen, dus medewerkers moeten op de hoogte zijn van de wettelijke voorschriften rond gevaarlijke stoffen. Om volledig te voldoen aan deze eisen wordt evofenedex benadert. “De kennis over wetgeving is met het inschakelen van een externe veiligheidsadviseur veel sneller voorhanden en up-to-date dan wanneer een eigen medewerker dat allemaal zou moeten bijhouden,” vertelt Theo Coelen, expert FS Logistics bij Intertek.

“Om te voldoen aan de wettelijke eisen hebben wij evofenedex als externe veiligheidsadviseur.”
Theo Coelen, expert FS Logistics bij Intertek

Aanpak

De volledige bedrijfsvoering op het vlak van gevaarlijke stoffen wordt beoordeeld door Pascal Smetsers, een van de veiligheidsadviseurs van evofenedex. Zo wordt er een opleiding samengesteld volledig op maat gemaakt voor alle medewerkers die met gevaarlijke stoffen werken. Daarnaast neemt Smetsers het vervoeren van monsters met UN-boxen onder de loep en beoordeelt hij de mogelijkheden voor transport onder vrijstellingen.

Resultaat

Pascal Smetsers doet inmiddels de jaarlijkse audit bij Intertek Polychemlab. De veiligheidsadviseur geeft dan aan wat er moet aangepast moet worden om te voldoen aan de eventueel nieuwe wetgeving. “Hij bekijkt dan op welke manier de nieuwe regels van belang zijn voor het bedrijf en waar extra kennis en kunde vereist is. Dat wordt allemaal vermeld in een auditverslag dat hij vervolgens presenteert aan de directie en het managementteam.” Besluit Coelen. Ook wanneer er nieuwe zendingen of nieuwe stoffen opduiken in het bedrijf, neemt Coelen vaak contact op met Smetsers. “Even verifiëren of we daar op de juiste manier mee omgaan.” Op deze manier blijft de veiligheid bij Intertek gegarandeerd.

logisticx

Ontvang de rest van het jaar gratis evofenedex logisticx

Het vakblad voor logistieke professionals

Wil je meer van dit soort verhalen lezen? Vraag dan kosteloos ons magazine logisticx aan en ontvang deze gratis voor de rest van het jaar.

Sander
Contact

Vragen over gevaarlijke stoffen?

Sander en zijn team helpen je graag verder!