Heftruckcertificaat verlengen en meer efficiëntie in het magazijn

Gooskens Hout

Gooskens Hout levert ruw en bewerkt vurenhout. Leveringen variërend van één plank tot volle vrachten, al dan niet rechtstreeks vanuit het land van herkomst. Met een voorraad van ruim 50.000m3 is het de grootste vurenhoutleverancier in de Benelux. Gooskens Hout schenkt veel aandacht aan het creëren van een veilige, en daarmee efficiënte werkomgeving.

Uitdaging

Bij Gooskens Hout werken dagelijks tientallen heftruckchauffeurs. Om de veiligheid en efficiëntie in het logistiek proces te waarborgen, besloot Hans Berben van dertig heftruckchauffeurs het heftruckcertificaat te verlengen via onze Herhalingscursus heftruck. Dit gebeurde met een maatwerkopleiding op locatie, om zo de complexe samenhang tussen menselijk gedrag, processen en technische hulpmiddelen optimaal te benutten.

Aanpak

Aan de hand van ingestuurde foto’s en een voorbezoek werd er een maatwerk workshop georganiseerd voor alle werknemers, toegespitst op hun werkomgeving. Dit was een combinatie van heftrucktheorie en stimuleren van veilig werken. Het praktijkgedeelte werd middels praktijkbeoordelingen op de eigen werkplek afgenomen. Hierbij werd rekening gehouden met de bedrijfsdoelstellingen en functieomschrijving van de medewerkers.

Berben: “De voorkeur ging uit naar een incompanytraining, aangezien de medewerkers met de heftruck vaak grote en lange houtpakketten moeten verplaatsen. De chauffeurs konden direct bij de eerste training rijden en oefenen in hun eigen werkomgeving.”  

“Maatwerk heftruckopleidingen geven onderscheidend resultaat.”
Hans Berben, Bedrijfsleider Gooskens Hout

Resultaat

Met onze unieke aanpak behaalden dertig heftruckchauffeurs een geldig heftruckcertificaat. Ze leerden niet alleen veiliger te werken met de heftruck en zijlader, maar ook verbeteringen en efficiëntieslagen te signaleren, elkaar aanspreken op gedrag, weten wat de plek van het magazijn in de keten is en werken volgens de wettelijk gestelde regels en eisen. Want alleen dan resulteert een heftruckopleiding ook tot een veilige en efficiënte werkomgeving en behaal je pas echt voordelen.

 

Sander
Contact

Ook je magazijn veiliger en efficiënter maken?

Sander en zijn team helpen je graag verder!