Verbeterde magazijnprestaties door unieke aanpak

De Bergschenhoek Groep

De Bergschenhoek Groep en haar werkmaatschappijen zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen, fabriceren en leveren van producten voor ventilatie, rookgasafvoer en waterbeheersing. Het bedrijf hecht groot belang aan de waarborging van kwaliteit, gezonde en veilige arbeidsomstandigheden en milieubewust gedrag van het personeel. 

De uitdaging

Het verbeteren van de verkeersveiligheid en daarmee de efficiëntie van logistieke processen.

Aanpak

N.a.v. een plan van aanpak een verkeersplan opgesteld, heftruckchauffeurs opgeleid en een opleidingstraject met logistiek teamleider opgezet.

Resultaat

Efficiënte werkomgeving waar veiligheid en gezondheid voorop staat en mens, proces en techniek in balans is.

Uitdaging

Een Risico Inventarisatie & -Evaluatie en de vele verkeersbewegingen legde de noodzaak bloot voor het verbeteren van de verkeersveiligheid en daarmee de efficiëntie van logistieke processen bij Bergschenhoek Luchtcomfort (onderdeel van de Bergschenhoek Groep). Een complexe samenhang van menselijk gedrag, processen en technische hulpmiddelen; een herkenbaar speelveld voor evofenedex.

Aanpak

Het plan van aanpak voorzag allereerst in een ééndaagse inventarisatie om de knel- en verbeterpunten in kaart te brengen. Naar aanleiding van de uitkomsten van deze inventarisatie is er een verkeersplan opgesteld en is de orde en netheid op deze locatie verhoogd. Als gevolg van dit traject zijn ook de teamleider en heftruckchauffeurs opgeleid om maximaal resultaat uit de verbeteringen te halen.

Daarnaast is breed geadviseerd over: belijning, loop- en rijpaden, toegangsbeheer en omgang bezoekers en voetgangers, rijrichtingen, voorrangsregels, maximum snelheid en kruisingen. Dit alles om de efficiëntie en veiligheid binnen het bedrijf te verbeteren.

evofenedex: een partner die op vele facetten ontzorgt en sparringpartner is!
Roos van der Burg, HR Manager De Bergschenhoek Groep

Resultaat

Deze aanpak heeft geleid tot een efficiënte werkomgeving waar veiligheid en gezondheid voorop staat en mens, proces en techniek in balans is. Door als onderdeel van het verbetertraject ook de medewerkers op te leiden, weten zij als geen ander hoe zij optimaal moeten presteren in hun dynamische werkomgeving.

10-manieren-om-je-magazijn-te-optimaliseren

10 manieren om je magazijn te optimaliseren

Magazijninrichting, voorraadbeheer, WMS of lean

In tien whitepapers bieden we je praktische kennis om de eerste stappen te zetten naar een optimaal magazijn. Waar ligt de winst in jouw magazijn?

Sander Zandvoort
Contact

Ook meer halen uit je magazijn?

Sander en zijn team helpen je graag verder!