Zo heb je zekerheid dat alle transportprocessen conform wet- en regelgeving zijn

Antargaz

Er zijn veel specialistische gasvervoerders. Antargaz Nederland is met leveringen in bulkvorm en gasflessen aan wederverkopers en direct aan eindklanten in de industriële, agrarische, particuliere en recreatieve sector dé marktleider in dit transport. Het vervoeren van propaan, butaan en mengsels van deze gassen in de Benelux vraagt kennis van wet- en regelgeving in drie landen en vijf talen. Antargaz Nederland in Katwijk doet om die reden regelmatig een beroep op evofenedex.

De uitdaging

Volledige zekerheid krijgen dat alle transportprocessen conform wet- en regelgeving zijn

Aanpak

Met behulp van de experts van evofenedex worden alle processen gecontroleerd

Resultaat

Formele bevestiging dat bedrijfsvoering geheel volgens de wettelijke verplichtingen functioneert

Uitdaging

Antargaz was tot 2011 onderdeel van Shell, maar is daarna gekocht door de UGI-group. De transitie vanuit een strak keurslijf bij Shell naar de deels zelfstandig opererende onderneming Antargaz gaf ruimte om alle contracten opnieuw te bezien en eenvoudiger maken. Hierbij heeft de juridische afdeling van evofenedex geholpen, het wettelijke kader is daar goed ingevuld. Voor ons gevoel hanteerden we ook de juiste waarden met rij- en rusttijden, defensief rijden, veiligheidsvoorschriften, verzekeringen en- productkennis”,  vertelt Sjaak van der Stelt, logistics manager. Desalniettemin wil Antargaz een validatie van alle maatregelen die al zijn getroffen al zijn getroffen.

Voor transportregelgeving vallen we terug op de specialisten van evofenedex
Sjaak van der Stelt, Logistics manager, Antargaz

Aanpak

Van der Stel kiest de oplossing die evofenedex heeft voor precies dit soort vraagstukken: de vervoer-check. Als onderdeel van de vervoer-check wordt er een interview en bedrijfsbezoek verricht door expert Marjolein Maas. Zij licht de transportbedrijfsvoering volledig door op alle eisen vanuit de regelgeving. Daarnaast neemt de bedrijfsjurist van evofenedex ook nog de verzekeringen onder de loep.

Resultaat

De uitkomst van de vervoerscheck is positief. Antargaz blijkt zijn bedrijfsvoering volkomen op orde te hebben. “Het onderzoek was voor ons een realiteitscheck om te kijken of de uitkomsten klopten met onze verwachtingen. Wij zijn specialist op het gebied van LPG, propaan en butaan. Voor transportregelgeving vallen we terug op de specialisten van evofenedex. In onze energietak, die in belangrijke mate leunt op transport, is dat van ongekende en cruciale waarde”, zegt Van der Stelt tot besluit.

Video

Voor transportregelgeving vallen we terug op de specialisten van evofenedex

Om deze video te kunnen bekijken moet je onze cookies accepteren. Meer informatie vind je in onze cookieverklaring.

Risicoscan wegvervoer

Voorkom boetes in het wegtransport

Onze risicoscan geeft eigen vervoerders inzicht in hoeverre zij met hun huidige bedrijfsvoering het risico lopen om een boete te ontvangen. De gratis online scan bestaat uit slechts acht vragen.

Sander
Contact

Ook zekerheid rondom je transportprocessen?

Sander helpt je graag verder