Zo vecht je succesvol een boete van 5500 euro aan

MK2

MK2 heeft drie disciplines: verhuur, verkoop en service van audiovisuele middelen. Zij richten zich hierbij op de B2Bmarkt. Zo voorzien zij hele auditoriums , maar ook vergaderzalen, leslokalen en restaurants van schermen, geluid en alle daaraan gerelateerde zaken. Met bussen en vrachtwagens vervoeren de medewerkers van schermen en technische randapparatuur naar klanten zoals KPMG en Achmea.

Uitdaging

Onterechte tachograafboete van 5.500 euro

Aanpak

Experts van evofenedex ondersteunen in het bezwaar maken tegen boete

Resultaat

Boete wordt kwijtgescholden en geen noodzaak om bedrijfsvoering aan te passen

Uitdaging

Ongeveer een jaar geleden werd de chauffeur onderweg aangehouden. “Na het afleveren van spullen met de vrachtwagen, stapte de chauffeur na de rit over in een bakwagen van een leasebedrijf, zonder tachograafkaart, maar met goederen en gereedschap van MK2. Toen werd hij staande gehouden door de politie. Omdat hij geen tachograafinformatie kon laten zien werd er een boete van 5.500 euro, waarvan 4.400 voor het bedrijf en 1.100 euro voor de chauffeur zelf.” vertelt Piet Arissen, verhuurmanager.

evofenedex hielp ons om bezwaar te maken tegen een boete wat uiteindelijk resulteerde in kwijtschelding
Piet Arissen, Verhuur manager, MK2

Aanpak

Na dit incident is Arissen zich gaan verdiepen in de materie. “Ik kwam al gauw uit op artikelen van evofenedex over de vrijstelling gebruik tachograaf. Ik heb ze meteen gebeld!”. Na een gesprek over het gewicht van de auto, de rij- en rusttijden en het soort goederen bleek al gauw dat we zeker grond hadden voor het indienen van bezwaar. Zo blijkt dat voor MK2 audiovisueel de vrijstelling tachograafgebruik bij het vervoer van eigen goederen van toepassing is.

Resultaat

Onder andere met de hulp van de voorbeeld-bezwaarbrief van evofenedex worden de boetes uiteindelijk kwijtgescholden. “Het is prettig om een organisatie als evofenedex achter je te hebben staan. We zijn nu een jaar lid en hebben met al onze transportvragen bij hun kunnen aankloppen. Aangezien we niet dagelijks te maken hebben met deze materie, zijn ze voor ons een ware vraagbaak. We hoeven niet telkens opnieuw het wiel uit te vinden”, besluit Arissen.

Video

Zo vecht je een tachograafboete van 5500 euro succesvol aan

Om deze video te kunnen bekijken moet je onze cookies accepteren. Meer informatie vind je in onze cookieverklaring.

Digitale tachograaf vrijstellingscheck

Tachograaf verplicht of niet?

Gratis beoordeling of je in aanmerking komt voor een tachograaf vrijstelling.

Sander
Contact

Hulp nodig bij het aanvechten van boetes?

Sander helpt je graag verder